Her er de koncerter, vi ser mest frem til i februar

Nu bliver koncertåret for alvor sparket i gang.
Her er de koncerter, vi ser mest frem til i februar
Caroline Polachek. (Foto: Nedda Asfari)

Efter en slumrende januar vågner koncertåret for alvor op i februar.

To af de fremmeste fortolkere af hyperpop kommer til landet, en førende UK-rapper gæster Pumpehuset, og en af tidens mest karismatiske performere vil banke varme i Royal Arena.

Vi inviterer også til Soundvenue LIVE i Operaens Foyer, hvor vi sammen med Det Kgl. Teater præsenterer en Crossover-koncert med Eee Gee og Det Kgl. Kapel. De vil spille omarrangerede versioner af sange fra ‘Winning’, som blandes med klassiske værker.

Her nedenfor fremhæver vi fem favoritter, og allernederst følger et samlet overblik over resten af månedens bedste koncerttilbud.

Hyd. (Foto: PR)

Hyd

Hotel Cecil, 4. februar
Hyperpop-isdronningen Hyd snedækker Hotel Cecils mørke lokaler med elektroniske krystaller og iskold falsetvokal. Koncerten vil bygge på Hyds debutalbum, ‘Clearing’, der er blevet til i samarbejde med en imponerende liste af genrens største navne – A.G. Cook, Caroline Polacheck og Sophie.

Særlig ser vi frem til en live-udgaven af singlen ’So Clear’, som perfekt blander et klassisk poppet vers med et over-instrumenteret og autotunet omkvæd.

Lizzo. (Foto: PR)

Lizzo

Royal Arena, 18. februar
Lizzo inviterer til fest, og selvom hun helt klart skruer op for glimmerglitter outfits, er det også nærmest garanteret, at dette pop-powerhouse leverer et brag af en musikalsk performance med up-beat trommer, catchy kor og popfraseringer.

Koncerten er en del af Lizzos verdensturné, som bygger på hendes seneste album, ’Special’. Til trods for, at Soundvenues anmelder ikke var svært begejstrede for udgivelsen, skal den tre gange Grammy-vindende superstjerne nok levere et musikalsk selvværdsboost af dimensioner.

Caroline Polachek. (Foto: PR)

Caroline Polachek

Store Vega, 20. februar
Når den vokalstærke Caroline Polachek indtager Store Vega, forventer vi, at den eksperimenterende popekvilibrist vil få os til at tabe kæben endnu en gang.

Forhåbentlig medbringer hun mange af de nye sange fra albummet ‘Desire, I Want to Turn Into You’, som udkommer 14. februar. Når du forlader koncerten, er det ganske muligt, at den karakteristiske fløjtelyd fra ’Bunny Is a Rider’, den spanske guitar fra ’Sunset’ og bongotrommerne på hendes seneste single, ’Blood and Butter’, vil have indprentet sig i din sjæl.

Headie One. (Foto: Rianna Tamara)

Headie One

Pumpehuset, 23. februar
Du må ikke misse, når den britiske drill-stjerne Headie One lægger Pumpehuset ned med sit overlegne flow. Koncerten er det første danske headlinershow for den 28-årige UK-rapper, der er aktuel med sit nye mixtape, ’No Borders: European Compilation Project’, hvor rappere fra en række europæiske lande samarbejder.

Der findes ikke mange vægtigere engelske rappere end Headie One, der tidligere har arbejdet sammen med en lang stribe af tidens største navne, såsom Drake, Skepta, Dave, Stormzy og FKA Twigs.

Julie Pavon. (Foto: Olga Thor)

Julie Pavon

Volume Village, 24. februar
Engang gik man til en præst, hvis sjælen skulle renses. I stedet anbefaler vi at slå et smut forbi Volume Village (eller Lille Vega 4. marts), når denne energiudladning af vanvidsdimensioner kommer forbi med sin klubpop.

Dansk-honduranske Julie Pavon udgav sin debutsingle ’Herd Animals’ i 2020 og har senest fået et mindre gennembrud med powersangen ’Don’t Call Me Out’.

Flere spændende koncerter i februar:

03.-17. feb: Sulka (turné)
04.-11. feb: Eee Gee (turné)
07. feb: Aitch (Store Vega)
10. feb: Clara (Store Vega + Train 18. feb.)
13. feb: Soundvenue LIVE: Eee Gee x Det Kgl. Kapel (Operaens Foyer)
16. feb: George Ezra (Royal Arena)
16. feb: Sorry (Loppen)
17. feb: Whitney (Voxhall + Vega 18. feb.)
17. feb: Kesi (Train)
18. feb: Dungen (Hotel Cecil)
23. feb: Dayyani (Hotel Cecil)
24. feb: Modest + Trader (Voxhall)
24. feb: Marshall Cecil (Hotel Cecil)
27. feb: Raye (Lille Vega)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af