»Åh, så går det løs igen«: Kanye West chokerer med KKK-lignende maske

»Åh, så går det løs igen«: Kanye West chokerer med KKK-lignende maske
Kanye West. (Foto: MEGA/GC Images)

Natten til tirsdag afholdt Kanye West et af sine berygtede lytteevents sammen med kollegaen Ty Dolla Sign, men det er ikke duoens kommende album, der de seneste dage er løbet med opmærksomheden på internettet.

I stedet har det omhandlet Kanyes outfit til begivenheden i Miami, hvor rapperen var iført en spids, sort maske ikke ulig den, han i sin tid bar i musikvideoen til ‘Yeezus’-hittet ‘Black Skinhead’, og som for de flestes vedkommende nok giver grumme associationer til Ku Klux Klan.

Det virker i hvert fald til at være tilfældet på X (tidligere Twitter), hvor flere er taget til tasterne for kritisere den omtalte maske. »Åh, så går det løs igen«, skriver en bruger eksempelvis – formentlig med reference til den seneste tids mange kontroversielle udtalelser fra rapperen.

Det nye album bærer titlen ‘Vultures’ og er en fællesudgivelse med Ty Dolla Sign. Duoen har allerede sluppet albummets titelnummer, hvor Kanye bruger anledningen til at kommentere sine antisemitiske udtalelser. »How I’m anti-Semitic? I just fucked a Jewish bitch«, lyder det i sangen.

The New York Times pointerer desuden, at de to ørne, der pryder artworket ‘Vultures’, er et tysk våbenskjold. Det Israel-orienterede medie Ynet mener endda, at symbolet blev brugt af nazisterne under Holocaust.

Det egentlige albumcover er baseret på et maleri af den tyske maler Caspar David Friedrich, hvis arbejde historisk set også er er blevet brugt til at fremme den nazistiske ideologi. Det skal dog nævnes, at Friedrich selv døde i 1840 og altså af gode grunde ikke kan kaldes nazist.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis alt går efter planen – hvilket det jo ikke altid gør med Kanye – udkommer ‘Vultures’ på fredag, og feature-listen skulle efter sigende tælle navne som Nicki Minaj, Future og Lil Baby.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af