Her er årets 10 bedste musikmemes – fra snalret Taylor Swift til The Weeknds fede tunge

AI-covers, latexkostumer og tåkrummende medley-raps – musik-internettet har haft meget at more sig over i 2023.
Her er årets 10 bedste musikmemes – fra snalret Taylor Swift til The Weeknds fede tunge
Ice Spice og Taylor Swift hygger til MTV Video Music Awards. (Foto: PR)

Taylor Swift på slap line

Der er vist ingen tvivl om, at musikåret 2023 var Taylor Swifts. Og det har i den grad også kunne mærkes på meme-fronten.

Først var der hendes ‘Eras’-turné, der gav internationale fans FOMO, og fik hendes amerikanske fans til – forhåbentlig kun at joke med – at tage voksenbleer på, så de ikke risikerede at misse noget af den tre timer lange koncert.

Men meme-ificeringen af Taylor Swift peakede til årets MTV Music Video Awards, hvor den ellers hyperkontrollerede popstjerne var på slap line med drinks og sin nye bestie Ice Spice. Swifts snalrede stil og hendes interaktioner med Ice Spice førte til massevis af memes.

Rihannas Super Bowl-show

De musikalske indslag til Super Bowl er altid en sikker vinder, når det kommer til at få internettet til at gå i selvsving. Og Rihannas show i år var ingen undtagelse.

Hendes optræden gik viralt, da hun ifølge Twitter blev forfulgt af dansere, der lignede hvide blodceller eller udførte make up-tutorials live på scenen.

Og, når ja, så afslørede Rihanna også, at hun var gravid igen.

Doja Cat mjavede sig igennem Met Gala

Met Gala er altid eventet, hvor stjerner klæder sig så iøjenfaldende (læs: absurd) som muligt, og dermed skaber endeløst meme-materiale.

I år var det Doja Cat, internettet fik den helt store kollektive nedsmeltning over. Hun havde, som en hyldest modedesigner Karl Lagerfelds afdøde kat, taget en falsk kattenæse på, og insisterede på at svare alle spørgsmål ved at mjave.

Ice Spice var årets mest memede musiker

Der har været mange virale Ice Spice-øjeblikke i 2023.

For eksempel AI-coveret af Drake, der rapper hendes nummer ‘Munch‘, og fans, der reagerer på rygterne om, at hun dater Pete Davidson. Eller hvad med de mareridtsfremkaldende deepfakes af Obamas ansigt på hendes krop?

Ice Spice har også selv bidraget til den virale fest. Som da hun postede et meme af sig selv twerke op ad ‘King of Queens’-skuespilleren Kevin James.

Burning Man blev én stor mudderpøl

Hvad er det værste, der kan ske, når man holder en musikfestival for titusindvis af mennesker midt ude i en amerikansk ørken?

At det regner. En storm og en masse regnvand forvandlede nemlig Burning Man til én stor mudderpøl, og gjorde det stort set umuligt for folk at komme til og fra festivalen med køretøjer.

Det resulterede i skadefryd fra iagttagere og berømtheder, der måtte evakueres. Et meme-paradis, med andre ord.

Frank Oceans katastrofale Coachella-koncert

Man ville for alt i verden ikke misse det, da Frank Ocean skulle spille sin første koncert i seks år på Coachella.

Men showet var så ringe, at Oceans ellers evigt loyale fans vendte sig mod ham, mens resten af internettet grinte af det hele.

The Weeknd var en liderbuks fra helvede

På papiret lød det fint: The Weeknd – en musiker, der er kendt for at synge om stoffer og sex – skulle spille slem og forførende manipulator i HBO-serien ‘The Idol’.

Men i praksis førte det til decideret kvalmende mængder af cringe. Især en sexscene, hvor The Weeknds karakter fortæller en kvinde, at han vil give hende sin »fede tunge«, fik internettet til at pendulere mellem latterliggørelse og traumatisering.

Sam Smith lignede et latexballondyr

Sam Smith gik viralt flere gange i 2023.

Først leverede briten en djævelsk optræden af ‘Unholy’ til Grammy-uddelingen, der fik flere konservative amerikanske politikere til at anklage popsangeren for at promovere satanisme.

Efterfølgende dukkede Smith op til Brit Awards iført et skinnende sort outfit. Internettet sammenlignede sangeren med et latexballondyr.

»Angela Bassett did the thing«

Det var helt oprigtigt, da ‘Westside Story’-skuespilleren Angela DeBose stillede sig op og rappede til uddelingen af den britiske filmpris Bafta Awards.

Men den akavede rap gik viralt af de helt forkerte årsager. Især seancen, hvor DeBose sendte et skud ud til to nominerede kvindelige skuespillere med et stakåndet »Angela Bassett did the ting / Viola Davis, my woman king«, blev straks til memes.

Spotify Wrapped viste, hvem du virkelig er

Igen i år affødte Spotify Wrapped en masse memes.

Streamingtjenesten afslørede folks sande jeg.

Spotify gav også en indsigt i folks sindstilstande over året:

Og som en ny ting grupperede Spotify Wrapped også folk i »sound towns« – byer, hvor folk har samme musiksmag som én selv:

Det var det for årets musikmemes! Vi ses igen i 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af