Lamin-samarbejdet ‘North Face’ ligner et gennembrud for Kundo

Kundo imponerede sidste år stort på debut-ep'en 'Bar' en drøm'. Nu har Vejle-rapperen landet et gæstevers fra landets ukronede feature-konge.
Lamin-samarbejdet ‘North Face’ ligner et gennembrud for Kundo
Kundo og Lamin. (Foto: Mark Busch)

ANBEFALING. Det er sket en del for Kundo, siden han for snart et år tilbage udgav debutsinglen ’7100’.

Siden da har Vejle-rapperen spillet sine første koncerter på både Spot og Roskilde Festival. Sidstnævnte som en del af årets tre-i-en-koncert med Dibset og Merro8, men ikke desto mindre en imponerende bedrift så tidligt i karrieren.

Desuden har han udgivet en lovende ep, ’Bar’ en drøm’, der med eftertænksomme flows og lækre, soulede produktioner fik vores anmelder til at undre sig over, hvor i alverden dette unge raptalent lige kom fra.

Kundo på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Kundo er med andre ord godt på vej til at træde ind i dansk hiphops superliga. Til at gøre debut-ep’ens titulære drøm til virkelighed, om man vil. Han mangler bare lige det sidste skub. Og hvad gør man så?

Man ringer selvfølgelig til en af sidste års mest streamede artister i Danmark (kun overgået af gode, gamle Gilli), der tilfældigvis også er landets ukronede feature-konge: Lamin.

I dag har Soundvenue premiere på de to rapperes nye single, ’North Face’, hvis titel selvfølgelig er en reference til det amerikanske outdoor-mærke af samme navn.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danske artister har rappet om The North Face siden Ukendt Kunstners ’Betonjunglen’ – og sikkert også inden da – men Kundo og Lamin tager den lige skridtet videre.

Allerede i musikvideoen til den Just Blaze-agtige hjemstavnshyldest ‘7100’ var Kundo og vennerne iklædt de ikoniske dynejakker, og det samme er tilfældet denne gang, hvor han og Lamin cirkulerer rundt om hinanden i et mørkt lokale til lyden af det Hossy-producerede beat.

»North Face når det’ koldt / North Face når det’ varmt«, lyder omkvædet i Kundos råberappende flow, der står i skarp kontrast til den tilbagelænede stil, han lagde for dagen på det meste af ‘Bar’ en drøm’.

Tekstmæssigt er vi også et helt andet sted, end vi var på debut-ep’en. De ellers så personlige bars er udskiftet med mere klassisk blærerap om at bygge etagehøje pengestakke og være så blæst, man ikke kan gå.

Lamin og Kundo. (Foto: Mark Busch)

Kundo tilhører en ny generation af mere lyrisk orienterede rappere, hvor især Artigeardit synes at være forbilledet, og måske er det også derfor, han går så godt i spænd med netop Lamin.

Den storstreamende rapper er trods alt Ardits foretrukne partner in crime, og særligt på fællesalbummet ‘Nu hvor vi er her’ stjal Lamin ofte showet med sine kølige, kontrollerede punchlines, ligesom han har for vane at gøre det som feature-artist.

I musikvideoen til ‘North Face’ ruller han op i en rygende bil og leverer endnu et solidt gæstevers til samlingen. »Varm på Wavy og Kundo / Det’ måske, fordi vi’ mulatter«, lyder en af de mest mindeværdige linjer.

Det er altså noget af et scoop, Kundo har landet her, og i en mail til Soundvenue udtaler den unge rapper følgende om samarbejdet:

»En ven viste nummeret til Lamin til et show i Aarhus, og det gik hurtigt med, at vi blev enige om at færdiggøre det sammen. Lamin er en alsidig rapper med god energi, og det var klart for mig, at han skulle være med på nummeret«.

Kundo. (Foto: Mark Busch)

Så bliver det den her sang, der sikrer Kundo gennembruddet? Det kunne sagtens være. Om ikke andet er ‘North Face’ i hvert fald endnu et bevis på, at Vejle-rapperen har et kæmpestort potentiale, og resten af hiphopverdenen ser ud til at være enig.

I næste måned lægger Kundo vejen forbi både Volume Village i Aarhus og Lille Vega i København. Husk North Face-jakken.

‘North Face’ udkommer officielt på streaming fredag den 5. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af