Tre danskere står bag en sang på albummet, der ligger nummer 1 i USA lige nu

Tre danskere står bag en sang på albummet, der ligger nummer 1 i USA lige nu
Twice. (Foto: PR)

Ligesom altid har Billboard denne uge sammensat en liste over de største album i USA, og her kan man se, at den sydkoreanske pigegruppe Twice er strøget direkte ind på førstepladsen med ep’en ‘With You-th’.

K-popgruppen snupper dermed førstepladsen fra Kanye West og Ty Dolla Sign, der har siddet på toppen af hitlisten med fællesalbummet ‘Vultures 1’, de seneste to uger.

Den sydkoreanske succeshistorie har også en dansk komponent. En af sangene fra albummet er nemlig blandt andet skabt af tre danskere.

Cutfather og Carl Altino er listet som producere på nummeret ‘Rush’, mens Chris Burton er krediteret som sangskriver.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cutfather har en lang og imponerende karriere bag sig, og har før produceret for internationale stjerner som Kylie Minogue og Pussycat Dolls.

Carl Altino har haft succes som producer for blandt andre Sivas (‘Push It To The Limit’) og Lamin (‘Baddies & Draris’), mens Chris Burton er en sangskriver, der arbejder tæt sammen med Carl Altino.

Albummet, som Twice har skubbet af hitlistetoppen – Kanye West og Ty Dolla Signs ‘Vultures 1’ – blev i øvrigt, pudsigt nok, også til med hjælp af et par danske musikere. Både Lukas B.L og Morten Ristorp er krediterede som producere på albummet.

Twice er desuden ikke den første store k-pop-udgivelse, der er blevet til med hjælp af danske sangskrivere. Sidste år udgav gruppen NewJeans ep’en ‘Get Up’, som blandt andet var skrevet af Erika de Casier og Chinah-forsangeren Fine Glindvad.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af