2Pacs efterkommere truer Drake med retsforfølgelse – kræver Kendrick Lamar-diss med AI-2Pac fjernet

2Pacs efterkommere truer Drake med retsforfølgelse – kræver Kendrick Lamar-diss med AI-2Pac fjernet
Drake. (Foto: Prince Williams/Wireimage)

For under en uge siden lagde Drake sangen ‘Taylor Made Freestyle’ på Instagram, hvor han drillende bad Kendrick Lamar om at svare tilbage på Drakes diss-track ‘Push Ups’.

På ‘Taylor Made Freestyle’ fik Drake besøg af de prominente gæster 2Pac og Snoop Dogg. Eller … sådan lød det. Begges vers var nemlig genereret med kunstig intelligens.

Nu truer Tupac Shakurs efterkommere med at retsforfølge Drake, hvis ikke han fjerner sangen fra sociale medier. Det skriver Pitchfork.

I et brev til Drake kalder Skakur-efterkommernes advokat, Howard E. King, Drakes brug af en AI-genereret 2Pac for »en åbenlys krænkelse af Tupacs omtale og boets juridiske ret« og »et åbenlyst misbrug af arven fra en af de største hiphop-kunstnere nogensinde«.

»Efterkommerne ville aldrig have givet deres godkendelse til denne brug. Den uautoriserede og lige så forfærdende brug af Tupacs stemme mod Kendrick Lamar, en god ven af boet, som ikke har givet andet end respekt for Tupac og hans arv offentligt og privat, forstærker fornærmelsen«, skriver King.

Drake har endnu ikke reageret på 2Pac-efterkommernes krav.

‘Taylor Made Freestyle’ er en del af den verserende konflikt på den amerikanske hiphopscene, som blev skudt i gang, da Kendrick lagde sit Drake- og J. Cole-dissende vers på Future og Metro Boomins hitsang ‘Like That’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af