Jordan Peele rangerer ikoniske horrorfilm – inklusive sin egen

Jordan Peele rangerer ikoniske horrorfilm – inklusive sin egen
'Get Out'. (Foto: Blumhouse)

Under sit besøg på ’The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’ blev instruktøren Jordan Peele stillet udfordringen at rangere seks ikoniske horrorfilm i en såkaldt blind ranking.

Peele, der selv har markeret sig som topinstruktør i horrorgenren med ‘Get Out’, ‘Us’ og ‘Nope’, skulle placere en række klassikere én ad gangen på en top seks-liste – uden at vide hvilken han fik foran sig næste gang.

Fallon lægger ud med ’Eksorcisten’, som Peele kalder »bredt anset som den bedste horrorfilm nogensinde«, men taktisk placerer på andenpladsen af varsomhed over for, om der skulle komme noget endnu bedre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Herefter kommer ‘Psycho’ på en tredjeplads, som Peele dog ikke mener kan måle sig med den »groteske rejse« i ‘Eksorcisten’. Fallon hiver derefter ‘Saw’ frem, en film Peele siger er »tortur at se, og på en meget kunstnerisk måde«. De andre titler mener han dog er i en »helt anden liga«, hvorfor ‘Saw’ lander på en sjetteplads.

Den 45-årige instruktør skal derefter placere ‘The Shining’, som ifølge ham selv er »en af de bedste film nogensinde – Stanley Kubricks mestervæk«. Den må dog nøjes med fjerdepladsen, da Peele vil »efterlade noget spænding«.

Vinderen af rangeringen bliver ‘A Nightmare on Elm Street’. »Da jeg var barn, kunne jeg ikke se plakaten uden at få mareridt«, forklarer Peele og påpeger morderen Freddy Kruegers komik som hans mest skræmmende egenskab.

Det efterlader femtepladsen som den eneste tomme, hvortil Peele fniser, da Fallon afslører, at den sidste titel, der skal placeres, er instruktørens eget hit ‘Get Out’ fra 2017.

»I’ll take it«, siger han tilfreds.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af