Kontroversiel Amy Winehouse-dokumentar får dansk premiere i samarbejde med Soundvenue

23. juli døde Amy Winehouse tragisk af alkoholforgiftning og skrev sig dermed ind i den lidet attråværdige Klub 27 af stjerner – fra James Dean til Kurt Cobain – som brændte deres lys i begge ender og endte deres opsigtsvækkende liv alt for tidligt.

Både før og efter sin død var Winehouse et yndet emne for den kulørte presses insisterende kikkert, men nu får vi for første gang et seriøst og ambitiøst portræt af englænderen som musiker og menneske – og om medierne og berømmelsens pris, som var med til at besegle hendes skæbne.

Filmen hedder ‘Amy’ og er – sjældent for en dokumentarfilm – udtaget til Cannes-festivalen i maj, hvor den vises ved en særlig midnatsvisning. Og heller ikke herhjemme skal man heldigvis vente længe på Asif Kapadias dokumentar. Camera Film har nemlig købt filmen hjem til dansk distribution, hvor den præsenteres i samarbejde med Soundvenue. Premieren står til 30. juli, og den bliver vist i Grand Teatret og biografer landet over.

‘Amy’ har allerede vakt kontroverser, idet hovedpersonens familie i weekenden tog afstand fra filmen, som de kalder »vildledende«. Asif Kapadia, der tidligere har stået bag den glimrende dokumentar ‘Senna’ om den afdøde brasilianske Formel 1-kører, har svaret, at filmholdet gik til opgaven fuldkommen objektivt, og at skildringen er skabt på baggrund af cirka 100 interviews med folk, der kendte sangeren.

Selvom filmen utvivlsomt er på Amy Winehouses side, er der således ikke tale om en helgenkåring eller bestilt arbejde. Man kan danne sig sit eget indtryk til sommer – vi opdaterer her på siden, når billetsalget åbner. I første omgang kan man jo se traileren herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af