10 skæve til ‘Game of Thrones’-aktuelle Birgitte Hjort Sørensen

Den ’Game of Thrones’-aktuelle dansker bliver sjældent mundlam konfronteret med vores højkulturelle spørgsmål. Hun afslører dog, hvilken reklame der opløste hende i gråd som barn.
10 skæve til ‘Game of Thrones’-aktuelle Birgitte Hjort Sørensen

1. Hvem skulle spille dig i en film om dit liv?
»Oh my god. Det har jeg ingen ide om. Det ville jo være lidt underligt at lave en film om mit liv nu, så det skulle jo først være, når jeg bliver gammel, og jeg kan ikke sige, hvilken ny ung skuespiller der vil være fremme til den tid«.

2. Hvilken rolle ville du allerhelst spille, hvis der var frit valg på alle hylder?
»Jeg ved aldrig, hvad jeg skal svare på sådanne nogle spørgsmål her. Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse, da jeg i 2008 spillede hovedrollen som Roxy i ’Chicago’ på teater i både København og London. Men nej, jeg aner det altså virkelig ikke!«

Okay, den springer vi over. Men spørgsmålene bliver ikke mindre fjollede herfra.
»Ok«.

3. Hvem ville du helst have med til middagsselskab – Jon Snow eller Tyrion?
»Haha! Du udtaler Tyrion forkert. Ej, må jeg ikke sige begge to? Så Tyrion. Jeg har set klippet, hvor Jon Snow er på besøg hos Seth Meyers. Det var ret sjovt. Men på en måde tror jeg bare, der er mere liv i Tyrion«.

4. Hvilken sang trækker dit humør op, når energiniveauet er i bund?
»’Walking on Sunshine’ af Katrina & The Waves«.

5. Hvilken serie bingewatcher du selv?
»For nogle år siden var det ’The West Wing’, og jeg kan sagtens se den igen. Jeg er stor Aaron Sorkin-fan. ’The Affair’ var jeg også meget glad for, da jeg så den for nylig. Og ’BoJack Horseman’. Den er vildt sjovt«.

Birgitte Hjort Game of Thrones 3
6. Hvilken Disney-heltinde identificerer du dig mest med?
»Meg fra ’Hercules’. Hun var sej«.

7. Hvilken film rørte dig mest som barn?
»Mit stærkeste minde er faktisk fra en reklame. Der var det her program, ’Rablende reklamer’, hvor de samlede gode reklamer fra hele verden. Nogle af dem var vildt gode. Da jeg var syv-otte år så jeg en reklame med den her lille hund, der prøvede at få sin ejers opmærksomhed.

Ejeren var en dreng, der bare sad og så fjernsyn, og hunden lavede simpelthen så mange kunstner for at få hans opmærksomhed. Men drengen var ligeglad med den. Så til sidst pakkede hunden sin lille røde kuffert og gik sin vej. Jeg TUDBRØLEDE. Jeg synes, det var så synd for den lille hund, selvom min mor prøvede at forklare mig, at det jo ikke var virkelighed. Jeg kan overhovedet ikke huske, hvad det egentlig var en reklame for!«

8. Hvilken film har skræmt dig mest som voksen?
»’Irréversible’. Jeg er glad for at have set den, men skal aldrig se den igen. Jeg blev nærmest fysisk dårlig af den«.

9. Ser du dine egne film?
»Ja, det gør jeg. Man lærer jo hele tiden, så derfor kan det være både godt og frygteligt at se noget, man har lavet for et år siden. For man kan ikke gøre noget ved det. Jeg læser dog ikke anmeldelser af mine film, hvis jeg kan lade være. Der er ikke noget at hente der for mig«.

10. Hvilken bog, du har læst for nylig, kan du anbefale?
»’Americanah’ af Chimamanda Ngozi Adichie. Den var virkelig, virkelig god«.

Okay, det var det.
»Ej, jeg er virkelig ked af det, jeg er bare så dårlig til den slags ’bedste-værste’-spørgsmål! Jeg går helt blank«.

Læs også: Birgitte Hjort Sørensen om sit internationale eventyr –»Scorsese er ikke en instruktør, der kræver mange takes«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af