Frank Hvam er overraskende med i ‘Game of Thrones’

Frank Hvam er overraskende med i ‘Game of Thrones’
Foto: Thomas Sjørup

Skal der spilles en håndboldturnering blandt de medvirkende i ‘Game of Thrones’, kan Danmark snart stille et hold.

Nikolaj Coster-Waldau indtager som bekendt en hovedrolle som Jaime Lannister. Dar Salim spillede i første sæson Dothraki-krigeren Qotho gennem seks afsnit. Birgitte Hjort Sørensen var vildningen Karsi for en kort stund i slutningen af sidste sæson, og i denne sæson har vi allerede set en morderisk Pilou Asbæk som Euron Greyjoy, en rolle, der var annonceret på forhånd.

Langt mere overraskende er det, at Frank Hvam nu også dukker op i den aktuelle, sjette sæson ‘Game of Thrones’. Dels var der ingen, der kendte til castingen i forvejen, dels er Hvam et noget mere overraskende ansigt i denne sammenhæng end de øvrige. Salim, Hjort Sørensen og Asbæk havde gjort sig bemærket for deres roller i ‘Borgen’, men det kan måske tænkes, at hovedforfatterne David Benioff og D.B. Weiss også har en svaghed for ‘Klovn’.

Hvams rolle antyder desuden, at han også dukker op i næste sæson, men selvom kendskab til hans rolle næppe ødelægger oplevelsen af afsnittet, bevæger vi os trods alt ud i spoiler-territorium her, så for en god ordens skyld:

Spoiler alert: I det følgende vil Frank Hvams rolle i sjette sæsons afsnit 10 blive beskrevet.

Frank Hvam kan meget vel få en betydelig rolle i Samwell Tarlys biplot. Han er nemlig en slags bibliotekar (med mere?) i Oldtown, hvor Sam, Gilly og baby endelig ankommer til, og hvor Sam stræber efter at blive Maester.

Scenen, hvor Hvam tager imod den lille familie, er ganske kort, men særligt én replik leverer danskeren på sin særligt skælmske facon: »No women and children«.

Læs også: Interview med Frank Hvam – »jeg er bare en idiotisk standup-komiker, som i manges øjne ikke hører til i ‘Game of Thrones’

Læs også: Efter Frank Hvam – hvis alle roller i ‘Game of Thrones’ blev spillet af danskere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af