Det skal du se i biografen i juni: Tupac, indie-thriller og Mikkel Boe Følsgaard i bokseform

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘It Comes at Night’

For et par år siden viste den blot 28-årige Trey Edward Schults’ sit kæmpetalent med debutfilmen ‘Krisha’, der landede på en ottendepladsen på vores liste over de bedste film sidste år. Nu er han klar med opfølgeren, som havde en hemmelig premiere på Overlook Film Festival i Oregon, hvorfra de første rapporter var umanerligt positive.

‘It Comes at Night’ udspiller sig i en postapokalyptisk mareridtsverden, hvor Paul, (Joel Edgerton), hans kone Sarah (Carmen Ejogo) og deres søn Travis har isoleret sig i skoven, efter verden er ramt af noget, der ligner en epidemi.

Da parret Will (Christopher Abbott fra ‘Girls’ og ‘James White’) og Kim (stortalentet Riley Keough fra ‘American Honey’) anmoder om asyl i deres hus, begynder mistroen og angsten for, hvad der er udenfor, at sprede sig.

Det er det eminente indieproducerfirma A24, der stod bag sidste års anmelderroste gyser ‘The Witch’, der er på pletten igen, og der er grund til at tro, at vi har en stor thrilleroplevelse i vente.

Premiere 15. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Baby Driver’

Med film som den genrelystige trilogi ‘Shaun of the Dead’, ‘Hot Fuzz’ og ‘The World’s End’ har Edgar Wright placeret sig som en af tidens mest stilbevidste, filmglade og humoristiske instruktører.

Med sin nye film ‘Baby Driver’ fornøjer han endnu engang nærmest skamløst sit publikum, selvom filmen ligger et godt stilmæssigt stykke fra de ovennævnte film. ‘En flænge i himlen’-stjernen Ansel Elgort spiller den kække getaway driver, Baby, som er endt i en gæld hos en skræmmende forbryderboss, spillet af Kevin Spacey, og skal medvirke i et kup, der lyder som en umulig opgave.

Baby lider af skingrende tinitus, som han overdøver med en oldschool-iPod – og musikken, der flyder i hans ører, dominerer filmens lydside. Vi kommer til at holde forpremiere på filmen i midten af juni, så stay tuned.

Premiere 29. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Heartstone’

Islandske Guðmundur Arnar Guðmundssons første spillefilm er en gudesmuk coming of age-perle, der udspiller sig i en lille, indspist islandsk fiskerby.

De to teenagedrenge Thor og Christian går en turbulent sommer i møde, da den ene kæmper om at vinde pigernes hjerter, mens den anden opdager, at han har stærke følelser for sin bedste ven. Filmen handler om splittelsen mellem ungdom og voksenliv, seksualitetens opblomstring og om at passe ind i et lille samfund, hvor der ikke er langt fra anderledeshed til udstødelse. Den barske islandske natur er en perfekt kulisse til de store følelser og det forvirrede sind.

Filmen er Baldur Einarssons debut og Blær Hinriksson anden spillefilm, og de to drenge spiller blandt andet over for danske Søren Malling. 

Premiere 8. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘All Eyez on Me’

Efter kæmpesuccesen for N.W.A-filmen ’Straight Outta Compton’ fra 2015 projiceres endnu en hiphoplegende op på det store lærred.

Ud over at drømme om berømmelse og guldkæder ville Tupac Shakur gøre en forskel med sin musik og drømte om at samle rivaliserende parter – men de gode intentioner kolliderede mere end én gang. ’All Eyez on Me’ tager fat i historien helt fra hans spæde ungdomsår til stjernestatus, fængselstiden og hans brutale død i 1996.

Det er den unge debutant Demetrius Shipp Jr., der skal portrættere rapperen, mens Jamal Woolard genfinder den rolle som Biggie, som han spillede i ’Notorious’. Filmen er medproduceret af Tupacs egen mor, Afeni Shakur, og instrueret af Benny Boom, der tidligere har lavet musikvideoer for Nas og 50 Cent.

Premiere 15. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Den bedste mand’

Den legendariske danske bokser Jørgen ’Gamle’ Hansen var en af 1970’ernes største inden for sportsgrenen, og på trods af en dalende karriere og et skrantende helbred vandt han sin tredje EM-titel i 1979 og sprang ind i nationens hjerter.

Instrueret af Mikkel Serup (’Klassefesten 2’) er ’Den bedste mand’ baseret på bokserens historie og kommer tæt en mand, som aldrig ville have sejret uden sin hustru Hanne (Lene Maria Christensen) og et spirende venskab med det unge afrikanske boksehåb Ayub Kalule (Arnold Oceng fra ’Kærlighed kender ingen grænser’).

Premiere 15. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Wolf and Sheep’

Shahrbanoo Sadat er født i Iran, men opvokset i en lille, isoleret landsby i Afghanistan, hvor hun var byens outsider. Med sin film ’Wolf and Sheep’ portrætterer hun det landsbyfolk, som hun opvoksede med – i et Afghanistan langt fra det, vi ser i medierne i dag.

I byen tror folkene på de historier, som de digter for at forklare verdens mysterier. Man følger en gruppe børn, der arbejder i bjergene, hvor drengene skræmmer ulve væk med slynger, mens pigerne ryger i smug og leger bryllup. Men vores hovedperson er Sediqa, en ung pige, der bliver holdt udenfor, da de andre mener, at hun er forbandet. Drengen Qodrat holder sig også mest for sig selv, og et smukt venskab udvikles mellem de to – selvom drenge og piger ikke må lege sammen.

Sadats film blev udviklet under Cannes Cinéfondation Residency i 2010, hvor hun blot var 20 år gammel.

Premiere 1. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Kæmpen’

Efter den sidste år blev vist på CPH PIX, kaldte vores anmelder den for noget, Lars von Trier anno Dogme ’95 kunne have lavet – og så alligevel ikke, da den bryder realismen med en 60 meter høj kæmpe, der brager gennem et mennesketomt bakkelandskab.

Den svenske instruktør Johannes Nyholm har med sin debutspillefilm skabt en syret og bevægende fortælling om Rikard, der både er autist, dværg og født med en svulst, der dækker halvdelen af ansigtet.

Han har været adskilt fra sin mor, siden han var lille, han er samfundets udskud, og det eneste, der giver ham lys i livet, er kuglesporten petanque.

Efter han bliver smidt af holdet, skaber han med sin trofaste ven Roland udbryderklubben Zughi og sigter mod guldet.

Premiere 29. juni 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Kvinde, ukendt’

Dardenne-brødrene har vundet to Guldpalmer i Cannes (for ‘Rosetta’ og ‘Barnet’) og er blevet nomineret til en Oscar for ’To dage, en nat’.

Nu er de tilbage med endnu et fintfølende socialrealistisk drama. ’Kvinde, ukendt’ kæmpede sidste år om en Guldpalme på Cannes Film Festival og har den prisvindende Adèle Haenel i hovedrollen. Hun spiller lægen Jenny, der efter at have nægtet en kvinde, der banker på, adgang til sin praksis, opdager, at kvinden er fundet død i floden ved siden af.

Politiet starter enundersøgelse, mens Jeny foretager sin egen. Hun vil have svar på, hvem der har dræbt den ukendte kvinde. Hun bliver mere og mere involveret i sagen.

Premiere 8. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sieranevada’

Den rumænske film var sidste år udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes og fik anmeldere til at kaste om sig med lovord.

Cristi Puiu har skabt et klaustrofobisk, socialrealistisk familiedrama, der er sat i tiden efter det frygtelige terrorangreb på Charlie Hebdo. Hovedpersonen Lary vælger at tage hjem til sin familie tre dage efter angrebet og fjorten dage efter sin fars død.

Men familiesammenkomsten er ikke lutter latter og lykke. Fortiden og den manglende kontakt mellem slægtningene presser sig på i det både underspillet humoristiske og gribende drama.

Premiere 15. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Når noget slutter’

Julian Barnes’ anmelderroste og prisvindende roman ‘The Sense of an Ending’ er blevet filmatiseret af den indiske ‘The Lunchbox’-instruktør Ritesh Batra.

Filmen skulle lægge sig tæt op ad bogen og handler om Tony Webster, spillet af Jim Broadbent, der lever et tilbagetrukket og ensomt liv, indtil en hemmelighed fra hans fortid pludselig dukker op og rusker i hans ellers rolige hverdag.

I flashbacks genkalder han sin fortid, og han tvinges til at erkende, at hans første kærlighed, spillet af Charlotte Rampling, ikke var, som han husker hende. Han må se de ødelæggende konsekvenser af de valg, han tog som ung, i øjnene.

På rollelisten ses også Emily Mortimer (‘Shutter Island’), Michelle Dockery (‘Downton Abbey’), Joe Alwyn (‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’), Billy Howle og Freya Mavor.

Premiere 29. juni

Læs også: De 10 bedste film, vores filmredaktør så på Cannes-festivalen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af