Det skal du streame i juni: Netflix-hypet Cannes-gris, standupserie på HBO og Litchfield-drama

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Okja’

Den sydkoreanske mesterinstruktør Bong Joon-Ho, der blandt andet har stået bag de anmelderroste film ‘Memories of Murder’, ‘The Host’ og ‘Snowpiercer’, er klar med øko-eventyret ‘Okja’.

‘Okja’ var et af de store samtaleemner på den netop overståede Cannes Film Festival, hvor den kontroversielt blev indlemmet i hovedkonkurrencen, på trods af at den skipper biograferne og får premiere på Netflix.

Filmen handler om den genmodificerede supergris Okja, der har levet hele sit liv med pigen Mija (Seo-Hyun Ahn) og hendes bedstefar. En multinational virksomhed med den excentriske Lucy Mirando i front (spillet af Tilda Swinton) vrister imidlertid dyret fra den lille koreanske bondefamilie, og Mija kaster sig ud på et faretruende aktivistisk eventyr i håb om at redde sin bedste ven

Den ser ud til at blive en af de film, som Netlix kan leve længe på, og vores Cannes-udsendte har både sat den på listen over de bedste sete film på festivalen og slået fast, at den leverer noget af det flotteste CGI, han har set.

Premiere 28. juni på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘I’m Dying Up Here’

Den seneste serie, der tog udgangspunkt i standup-verdenen, var ‘Crashing’, der dog kun fik to stjerner fra vores anmelder.

Nu har HBO Nordic så premiere på Showtimes ‘I’m Dying Up Here’, som tegner godt og da også var på vores liste over de mest ventede serier i 2017. Serien er skabt af David Flebotte, som har skrevet på alt fra ‘Desperate Housewives’ og ‘Masters of Sex’ til ‘Boardwalk Empire’, og er produceret af selveste Jim Carrey.

’I’m Dying Up Here’ følger en gruppe unge stand-up-komikere, der kæmper sig til tops i et neonfarvet L.A., hvor alle drømmer om at slå igennem for et nationalt publikum på et late night-show. Alle starter på den berømte og berygtede stand-up-scene, der i 70’erne kickstartede karrieren for et hav af comedy-superstjerner – fra Jay Leno og David Letterman til Andy Kaufman, Richard Lewis og Robin Williams.

Serien har et stærkt cast af komikere og skuespillere med blandt andre Melissa Leo, Al Madrigal (’The Daily Show’), Ari Graynor (’Nick and Norah’s Infinite Playlist’), Michael Angarano (‘Almost Famous’) og RJ Cyler (Me, Earl and the Dying Girl’).

Premiere 5. juni på HBO Nordic

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Orange Is the New Black’ sæson 5

»We wanna be motherfucking taken serious«.

Fjerde sæson af Netflix’ nyklassiske serie sluttede med en neglebidende cliffhanger i form af en pistol for en fængselsbetjents hoved og sprudlende oprør. Det ser ud til, at femte sæson starter, hvor den foregående sluttede, og efter sigende vil den nye sæson adskillige sig fra de forrige ved stort set at være fortalt i realtid og ved at skrue mere op for de dramatiske elementer frem for de komiske.

Det skal blive spændende at se, om Jenji Kohan kan få den nye cocktail til at sprudle.

 Premiere 9. juni på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Good Fight’

Skaberne bag ‘The Good Wife’ er nu klar med en spinoff. The Good Wife’ blev en kæmpesucces, der løb over syv sæsoner, vandt hele fem Emmyer, mens hovedpersonen Alicia blev sammenlignet med Walter White fra ’Breaking Bad’.

‘The Good Fight’ er sat i samme politiske dramaunivers, hvor forretningskvinden Diane Lockhart (Christine Baranski) har taget den endelige beslutning om at gå på pension fra sit arbejde i et advokatfirma. Men efter hele hendes opsparing forsvinder i et økonomisk svindelnummer, tvinges hun tilbage på arbejdsmarkedet – og skal nu arbejde med konkurrenten Lucca Quinn (Cush Jumbo). 

HBO Nordic laver en Netflix og leverer hele første sæson af CBS-serien på én gang.

Premiere 1. juni på HBO Nordic

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Long Strange Trip’

Amazone kan præsentere den første fuldlængdedokumentar om legenderne fra The Grateful Dead. Det blev til et 30 år langt eventyr med kontroversielle koncerter, psykedeliske stoffer og et kompromisløst forhold til deres publikum, der hellere end gerne ville ligge i lange køer og hoppe over hegn for at blive en del af festen.

Bandet definerede både musikken i deres tid og en hel generation af unge frie hippier. Filmen er instrueret af Amir Bar-Lev (‘The Tillman Story’) og produceret af Martin Scorsese, og den byder på interviews med bandmedlemmer, roadcrew, familier og inkarnerede Deadheads.

Premiere 2. juni på Amazon Prime

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Glow’

Fra holdet bag ‘Orange Is the New Black’, kommer serien ‘Glow’. I 1980’erne render en ung skuespiller, spillet af Alison Brie (‘Community’), fra casting til casting for at få en rolle – men hun bliver selvfølgelig afvist gang på gang.

Alligevel holder hun sin drøm i live ved at sige ja til en rolle som kvindelig wrestler. Og serietitlen Glow står ikke for skinnende rampelys og tuttenuttede lyserøde drømme, det står for… Gorgeous Ladies of Wrestling.

Klædt i humor og spandex-dragter følger man en gruppe kvinder, der alle ender med at leve og ånde for deres rolle som wrestlers. Ud over Brie står Marc Maron, Betty Gilpin (‘Masters of Sex’) og Sunita Mani (‘Mr. Robot’) på rollelisten. 

Premiere 23. juni på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Mr. Robot’ sæson 2

Første sæson af ‘Mr. Robot’ landede med en plads på top 20-listen over 2015’s bedste serier, men vi har siden ventet forgæves på anden sæson i Danmark.

Computergeniet Elliot formåede i sidste sæson at udleve sin drøm om at ødelægge landets banker og især det kyniske og korrupte storfirma, Evil Corp. Hackerne i det såkaldte Fsociety nedlagde de samfundet og startede et anarkistisk oprør. I traileren får man et indblik i efterveererne på det omfattende angreb, hvor den skizofrene Elliot med de store øjne kommer ud i endnu flere problemer.

Premiere 1. juni på HBO Nordic

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fear the Walking Dead’ sæson 3

Verden er i kaos, zombierne raser, og i flugten fra Mexicos zombieramte land, ender vores hovedpersoner i grænselandet mellem Mexico og USA, hvor de skal forsøge at stable et nyt samfund på benene. Men bare fordi de er tættere på USA, betyder det ikke, at de ikke stadig har levende døde i hælende på dem.

‘The Walking Dead’-spinoffen er guf for folk, der ikke kan få nok af originalen. Der kommer en fjerde sæson, så dommedagen er ikke lige om hjørnet (endnu), men mon alle karakter når at komme med?

Premiere 5. juni på HBO Nordic

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Shimmer Lake’

Oren Uziel, der stod for manuskriptet på ’22 Jump Street’, slår igennem som instruktør med Netflix-filmen ‘Shimmer Lake’. Plottet ser umiddelbart simpelt ud: En lokal sherif skal løse mysteriet bag et bankrøveri, der gik grueligt galt. Men fra dag til dag gennem en uge følger man hændelserne… baglæns.

Den omvendte kronologi a la ‘Memento’ og ‘Irréversible’ kan forhåbentligt løfte sherif-røver-historien til et højere niveau. Modsat de to film er ‘Shimmer Lake’ tilsyneladende fyldt med sort humor i jagten på de tre forbrydere, hvor den ene tilfældigvis er sheriffens egen bror. 

På rollelisten står blandt andre Wyatt Russell (‘Everybody Wants Some!!‘, ‘Black Mirror’), Benjamin Walker (‘Abraham Lincoln: Vampire Hunter’), Rainn Wilson (‘The Office’), John Michael Higgins (‘Yes Man’) og Adam Pally (‘The Mindy Project’).

Premiere 9. juni på Netflix 

Læs også: Det skal du se i biografen i juni – Tupac, indie-thriller og Mikkel Boe Følsgaard i bokseform

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af