Det skal du streame i august: Ny satire fra ’The Simpsons’-skaber, Issa Raes mirror bitch og John Krasinki som ikonisk CIA-agent

Efter en sløv sommer med tæerne i vandkanten og stikkende sol foroven, er det endelig tid til at slænge sig i sofaen igen med en bred vifte af serier, filmperler og gamle favoritter i nye klæder, der tripper for at genoplive din indre binge-djævel.
Det skal du streame i august: Ny satire fra ’The Simpsons’-skaber, Issa Raes mirror bitch og John Krasinki som ikonisk CIA-agent
Issa Rae er tilbage i 'Insecure' sæson 3.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Tom Clancy’s Jack Ryan’ sæson 1

Knapt har John Krasinski indsamlet anmelderroserne for sin instruktørdebut i ’A Quiet Place’, før ’The Office’-stjernen skal gå i Harrison Ford, Alec Baldwin og Ben Afflecks fodspor i rollen som CIA-agenten Jack Ryan.

I Amazon Prime-serien ’Tom Clancy’s Jack Ryan’ sendes den titulære helt i felten for at bekæmpe en ny bølge af terrorisme, der truer hele verden, baseret på den afdøde forfatter Tom Clancys romaner.

Serien er skabt af Carlton Cruse og Graham Roland, der begge tidligere har været forfattere på ’Lost’, og pilotafsnittet er instrueret af norske Morten Tyldum, der blev Oscar-nomineret for ’The Imitation Game’ i 2015.

På rollelisten får Krasinski selskab af blandt andre Abbie Cornish (’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’) og Wendell Pierce (’The Wire’, ’Selma’).

Premiere på Amazon Prime den 31. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Disenchantment’ sæson 1

‘The Simpsons’ og ‘Futurama’-skaber Matt Groening barsler i denne måned med Netflix-serien ’Disenchantment’, der låner ikke så lidt satirisk inspiration fra ‘Game of Thrones’ og tidens ligestillingsfokus.

Vi er i det fiktive middelalderkongerige Dreamland, hvor den den alkoholiske prinsesse Bean (‘Broad Girls’ Abbi Jacobson) nægter at konformere til livet som dydig royal hausfrau. Hun udfordrer Dreamlands kvindesyn, og får følgeskab på sin dannelsesrejse af den lille dæmon Luci (Eric Andre fra ‘2 Broke Girls’) og den grønne dværg Elfo (Nat Faxon fra ‘Friends from College’).

Det er ikke første gang, Groening har leget med fantasyuniverser a la HBO’s flagskib: ‘The Simpsons’-afsnittet ‘The Serfsons’ var en direkte hyldest til ‘Game of Thrones’ komplet med cameo fra vores egen Nikolaj Coster-Waldaus Jaime Lannister, mens afsnittet ’Exit Through the Kwik-E-Mart’ fra 2012 spoofede GOT’s åbningssekvens

Sæson 1 kan ses på Netflix den 17. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Insecure’ sæson 3

Forvirrede-20-something millennials har domineret det korte komedieserieformat i en årrække nu, med hovedværkerne ’Girls’, ’Broad City’, ’Fleabag’, ’Master of None’ og ’Insecure’ som lysende pejlemærker for skarp generations- og kønsrollesatire i en egocentreret opbrudstid.

Af disse er det nu kun ’Broad City’ (der har annonceret sin sidste sæson i 2019) og Issa Raes sadcom ’Insecure’ der stadig holder fanen højt, og så meget desto mere grund til at skatte sidstnævntes genkomst.

Tredje omgang ‘Insecure’ byder på et gensyn med Issas rap-skills, idet hun atter adresserer sit spejlbillede, der også går under navnet mirror bitch:

»Det er længe siden – jeg skulle ikke have forladt dig«, lyder det blandt andet kækt metaironisk i sæsonen, der læsser rigeligt med nye job-, kærlighed- og venindeudfordringer på retningsløse Issas skuldre.

Premiere på HBO Nordic den 13. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Better Call Saul’ sæson 4

Historien om eks-småsvindleren Jimmy McGills vej fra velmenende advokat til lyssky juridisk mellemmand for hardcore-kriminelle under aliasset Saul Goodman nærmer sig efterhånden den kombinerede stopklods og startpunkt, som originalserien ‘Breaking Bad’ udgør.

I seriens ene tråd er Bob Odenkirks Jimmy efterhånden så langt ude at skide i en kombination af sort uheld og dårlige beslutninger, at man efterhånden aner konturerne af det menneske, vi ved, han skal blive. Og i den anden tråd er altmuligmanden Mike Ehrmantraut nu koblet op med en vis Gustavo Fringe i et skæbnefællesskab, som vil få store omkostninger for begge.

‘Better Call Saul’ har for længst trådt ud af de store sko fra ‘Breaking Bad’ og er en tålmodig, fintfølende, visuelt opfindsom og medrivende spinoff helt i egen ret, og nu hvor de to fortællinger nærmer sig hinanden, er spændingen større end nogensinde før. Der er ingen grund til at tro, at hovedforfatterne Vince Gilligan og Peter Gould ikke fortsætter de gode takter i den kommende sæson.

Premiere på Netflix den 7. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Ozark’ sæson 2

Da Parrot Analytics sidste år offentligjorde en liste over 2017’s mest eftertragtede serier på streamingtjenesterne, indtog Jason Batemans dystre krimi ’Ozark’ en noget overraskende førsteplads foran favoritter som ’The Handmaid’s Tale’ og ’Stranger Things’.

’Ozark’ fortæller historien om familiefar og succesrig finansiel rådgiver Marty Byrde (Bateman), der som risikabel sidegesjæft hvidvasker penge for hardcore gangstere. Setuppet kører naturligvis af sporet, og Marty slipper akkurat med livet i behold ved at forslå, at han bygger en storstilet kriminel forretning op i Missouri-byen ved navn … Ozark.

Hele familien Byrde bliver trukket ind i Martys lyssky affærer (‘Breaking Bad’-inspirationen lurer), og i sæson 2 spidser dramaet for alvor til med Marty og hustruen Wendy (Laura Linney) som medsammensvorne i en eskalerende deroute ned i den kriminelle underverden, hvor Marty måske i virkeligheden ikke er så anderledes end de forbrydere, han afskyr.

Sæson 2 kan ses på Netflix den 31. August.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Innocents’ sæson 1

Netflix’ har opgraderet heftigt på sci-fri-fronten over de senere år med stort anlagte satsninger som ’Altered Carbon’ og den ikke udpræget vellykkede spillefilm ’Mute’. Den britiske serie ’The Innocents’ føjer sig til streaminggigantens genreportefølje, men syner umiddelbart af en anderledes sjælfuld ’Romeo og Julie’-fortælling om to forelskede teenagere, June og Henry, spillet af de upcoming talenter Sorcha Groundsell og Percelle Ascott.

Da en forvirret og bange June opdager, at hun er i stand til at skifte form, kommer hun i kontakt med lægen Halvorson (Guy Pearce), der sjovt nok har forstand på netop Junes ’lidelse’. Han lover at kurere pigen, og tilbyder også sin hjælp med at finde Junes mor, der forlod familien under mystiske omstændigheder.

Har Halvorson rent mel posen? Og hvilke hemmeligheder lå Junes mor inde med? ’The Innocents’ strammer garnet om sine unge hovedpersoner i en horror-inspireret coming-of-age-fortælling, der lover kærlighed og kolde gys.

Sæson 1 kan ses på Netflix den 24. august.

‘Zion’ på Netflix.

’Zion’

Netflix giver konkurrenterne baghjul med sit imponerende portefølje af dokumentarfilm, der blandt andre tæller Oscar-vinderen ’Icarus’, Oscar-nominerede ’Strong Island’ og Ava DuVernays Oscar-nominerede ’13th’.

Denne måneds bare 10 minutter lange kortfilmsdokumentar ’Zion’ af instruktør Floyd Russ portrætterer den unge wrester Zion Clark, der blev født uden ben og voksede op hos diverse plejefamilier.

Clark begyndte at gå til brydning tidligt i folkeskolen, hvor han konkurrerede mod sine fuldt funktionelle jævnaldrene, og de fysiske udfordringer blev terapeutiske for drengen i en tilværelse, hvor han ellers blev flyttet fra det ene ustabile hjem til det næste. En livsbekræftende og utrolig historie om en mand, der aldrig giver op.

Premiere på Netflix den 10. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Animals’ sæson 3

Tilbage i 2015 skrabede Phil Matarese og Mike Luciano selv penge sammen til piloten af animationsserien ’Animals’, inden HBO lugtede indie-guld og købte en hel sæson med brødrene Mark og Jay Duplass som producere. ’Animals’ blev en overraskende succeshistorie på Sundance-filmfestivalen samme år, og nu er Matarese og Luciano klar med runde tre.

’Animals’ handler om et umage potpourri af små væsener, der forsøger at skabe sig en tilværelse under kummerlige forhold i klodens mindst beboelige miljø: New York. Med stemmeoptrædener af Matarese og Luciano selv i hovedrollerne samt (og hold nu fast) Ru Paul, Jacob Tremblay, Aziz Ansari, Ali Wong, Jonah Hill, Michael Pitt, Marcia Clark, Edie Falco, Jared Harris, Lucy Liu, Demi Moore og Moby viser den ofte ganske mørke og uhøjtidelige komedieserie, at uanset om det gælder kærlighedssyge rotter, kønsforvirrende duer eller væggelus med midtvejskrise, så minder de ikke-menneskelige byboeres akavede samtaler, moralske gråzoner og eksistentielle kvaler ikke så lidt om vores egne.

Det er ikke Orwell, men ‘Animals’ står ivrigt på bagbenene for at slægte forbilledet på.

Premiere på HBO den 4. august

‘Hånd i hånd’ på Viaplay.

’Hånd i hånd’ sæson 1

Viaplay satser stort på skandinavisk indhold, og lancerede sidste år titler som danske ’Veni Vidi Vici’, og ’Advokaten’, og den hårdtslående svenske krimiserie ’Alex’.

I ’Hånd i hånd’ er vi atter ovre i komediesegmentet, hvor Rasmus Bjerg spiller parterapeuten, der skal guide et udfordret par i 30’erne (spillet af Esben Dalgaard og Ditte Ylva Olse) til at genfinde gnisten i leverpostejsfarvet hverdag domineret af bleskift, sure sokker – og utroskab.

Det moderne parforhold hudflettes og snavset vasketøj hænges til tørre, mens Stephania Potalivo og Birthe Neumann agerer birolle-support.

Premiere på Viaplay den 30. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Film Stars Don’t Die in Liverpool’

Hovedrolleindehavere Annette Bening og Jamie Bell høstede stor ros og BAFTA-nomineringer for deres præstationer i sidste års bittersøde drama ’Film Stars Don’t Die in Liverpool’, der imidlertid aldrig fik dansk biografpremiere.

Det råder Filmlounge nu bod på, når streamingtjenesten senere på måneden blænder op for filmatiseringen af den britiske forfatter Peter Turners memoir med instruktør Paul McGuigan (’Wicker Park’) ved roret.

Bening spiller den aldrende filmdiva Gloria Graham, der indleder et forhold til den langt yngre Peter i Liverpool, og igennem ham får ny appetit på livet. Men Gloria er kræftsyg, og tragedien lurer forude.

Premiere på Filmlounge den 30. august

Læs også: Det skal du se i biografen i august

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af