Den danske Oscar-vinder Anders Walter skal lave populær tegneserie til tv-serie

Den danske Oscar-vinder Anders Walter skal lave populær tegneserie til tv-serie
'The Quest for the Time Bird'. (Foto: Anders Walter)

Den danske instruktør Anders Walter vandt i 2014 en Oscar for sin kortfilm ’Helium’ og spillefilmdebuterede i 2017 med ’I Kill Giants’. Nu er han på vej til serieformatet, og ligesom med sin debutfilm skal han her adaptere en tegneserie.

Denne gang er det den franske ’The Quest for the Time Bird’, som solgte millioner af eksemplarer, da den udkom i 80’erne og siden er blevet en kultklassiker.

Historien handler om Pelisse, som er datter af en troldkvinde, og krigeren Bragon. I forsøget på at forhindre en mørk guds genopståen sendes de på jagt efter en fugl med evne til at kontrollere tiden gennem den forhistoriske verden Akbar.

»’The Quest for the Time Bird’ er en episk fortælling med et følelsesmæssigt twist, som knuser dit hjerte«, siger Anders Walter i en pressemeddelelse. »En ægte perle fuld af eventyr, galskab og kaos og med en stærk understrøm af kvindelig selvstændiggørelse og erotik, som udgør en meget stærk og inspirerende kvindelig hovedrolle«.

Hvem der skal besætte seriens roller er endnu ikke offentliggjort, men med en allerede etableret international karriere og en rolleliste i ’I Kill Giants’, der inkluderede blandt andre Zoe Saldana (’Avengers’), skal det blive spændende at se, hvem Walter får med om bord.

»Vi er begge meget begejstrede over, at Anders skal adaptere historien«, lyder det fra forfatterne bag tegneserien, Serge Le Tendre og Régis Loisel.

Danske Kim Magnusson, som producerede ’I Kill Giants’, ’Helium’ og flere af Walters tidligere projekter, er producer på ’The Quest of the Time Bird’.

Læs også: Oscar-vinder Anders Walter fik danske afslag, men amerikansk opbakning – »sentimentalitet er et fyord herhjemme

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af