Bong Joon-hos top 20 over fremtidens instruktører inkluderer danskuddannede Ali Abassi

Bong Joon-hos top 20 over fremtidens instruktører inkluderer danskuddannede Ali Abassi
Bong Joon-Ho fejrer sin Guldpalme ved ceremonien i Cannes. (Foto: Le Segretain/Getty Images)

Instruktør Bong Joon-ho må siges at have haft et ret godt år 2020 indtil videre.

Selvom han måske godt kunne tage sig en velfortjent pause efter en lang og udbytterig awards-sæson, har den 50-årige sydkoreaner allerede travlt med flere projekter – og nu også at overtage det britiske filmmagasin Sight and Sound som dets gæsteredaktør i marts måned.

Den position har Joon-ho ikke ladet gå til spilde, og han har i magasinet blandt andet udnævnt 20 instruktører, der kommer til at definere fremtiden inden for film.

Flere horrorinstruktører er med på listen med navne som Jordan Peele (’Us’), Jennifer Kent (’The Babadook’), Rose Glass (’Saint Maud’), Robert Eggers (’The Lighthouse’), Ari Aster (’Midsommar’) og David Robert Mitchell (’It Follows’).

45 procent af Joon-hos liste er kvindelige instruktører, der er repræsenteret gennem folk som dokumentaristen Kirsten Johnson (’Citizenfour’) og den kinesisk-amerikanske Chloé Zhao (’The Rider’), der har for vane at arbejde i grænselandet mellem fakta og fiktion.

Apropos ’grænse’ er det svært, at få øjnene væk fra det øverste navn på den sydkoreanske auters liste: Den danskuddannede, iransk-svenske Ali Abbasi, der debuterede med den vellykkede danske ‘Shelley’ og slog internationalt igennem med den svenske ’Grænse’.

Selvom Joon-hos rangering af filmskaberne står i alfabetisk rækkefølge, synes vi nu, at Abbasi kan være ganske tilfreds med plads nr. 1. Den 39-årige instruktør er oprindeligt fra Teheran, men flyttede i midten af 2000 til Sverige og blev i 2011 uddannet på den Den Danske Filmskoles instruktørlinje.

Herunder kan du se hele Bong Joon-hos liste:

1. Ali Abbasi
2. Ari Aster
3. Bi Gan
4. Jayro Bustamante
5. Mati Diop
6. Robert Eggers
7. Rose Glass
8. Ryusuke Hamaguchi
9. Alma Har’el
10. Kirsten Johnson
11. Jennifer Kent
12. Oliver Laxe
13. Francis Lee
14. Pietro Marcello
15. David Robert Mitchell
16. Jordan Peele
17. Jennifer Reeder
18. Alice Rohrwacher
19. Yoon Gaeun
20. Chloé Zhao

Se også: Hvordan en sydkoreansk film kunne vinde Hollywoods elskede Oscar

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af