The Obamas står bag Netflix-dokumentaren ‘Crip Camp’ – se traileren

STREAMING TOGETHER
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Emmy-vindende instruktør Nicole Newnham (’The Rape of Europa’) og Netflix har slået sig sammen med Michelle og Barack Obamas produktionsselskab Higher Ground for at fortælle den medrivende historie om en handicap-sommerlejrs udvikling fra stille teenageoprør til en national bevægelse mod staten, der i 1970’erne satte gang i debatten om handicappedes rettigheder.

’Crip Camp’, eller Camp Jened som den officielt hed, lå et stenkast fra Woodstock-festivalen, og samlede hvert år handicappede teenagere fra hele USA til et kortvarigt pusterum fra samfundets diskrimination og stigmatisering.

Gennem underholdende arkivmateriale viser ’Crip Camp’, hvordan lejren i sommeren 1971 ændrede sin rolige stil – hvor teenagere og plejere røg sig skæve og spillede rundbold dagen lang – til et voldsomt nationalt opgør mod deres forældede rettigheder, med blandt andet hjælp fra The Black Panther Party og en gruppe snedige teenagere, der brugte tegnsprog til at komme uden om FBI’s overvågning.

Filmen havde premiere ved dette års Sundance-festival, hvor den modtog publikumsprisen for bedste dokumentar. 

Obama-parrets selskab vandt tidligere i år en Oscar for deres første store dokumentarprojekt ‘American Factory’ – og man kunne meget vel forestille sig, at ‘Crip Camp’ er en Oscar-kandidat til næste år.

Den kan ses på Netflix 25. marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af