Regeringen præsenterer plan for genåbning af spillesteder, biografer og natklubber

Regeringen præsenterer plan for genåbning af spillesteder, biografer og natklubber
INPUT-publikum. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Der var intet nyt om spillestederne og biograferne, da Mette Frederiksen i går aftes præsenterede planen for fase to af landets genåbning, der træder i kraft på mandag.

Men nu har regeringen løftet sløret for fase tre af genåbningen, der efter planen finder sted fra 8. juni, og her er der særligt godt nyt til alle, der savner at gå i biografen.

Hvis alt går vel, er planen nemlig at hæve det nuværende forsamlingsforbud til 30-50 personer og desuden genåbne blandt andet biografer, museer og teatre under skærpede retningslinjer.

Spillestederne må derimod vente lidt længere på en genåbning. De er først inkluderet i fase fire af genåbningen, der forventes at begynde i starten af august. Her kan også natklubberne genåbne, men for begge gælder der fortsat skærpede retningslinjer.

Forbuddet mod større forsamlinger på over 500 personer gælder fortsat frem til minimum 31. august.

Den nye aftale, som kan læses i sin helhed HER, beror i særdeleshed på, at smittetrykket ikke kommer ud af kontrol i løbet af fase to. Regeringen fastslår, at fase tre og fire kun sættes i værk, hvis Statens Serum Instituts beregninger af smittespredningen fortsat ser fornuftige ud.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af