’Squid Game’ lægger sydkoreanernes internet ned

’Squid Game’ lægger sydkoreanernes internet ned
'Squid Game'. (Foto: Netflix)

17. september havde den sydkoreanske originale Netflix-produktion ’Squid Game’ premiere. Siden har den fået en voldsom og uforudset medvind, og i en periode var serien den mest populære titel på Netflix i hele 90 lande (i Danmark er den i weekenden blevet overhalet inden om af ‘Kastanjemanden’).

I hjemlandet Sydkorea er populariteten især eksploderet. Sydkoreas største internetudbyder, SK Broadband, har således valgt at sagsøge Netflix for at forårsage langsomt internet.

I en udtalelse til nyhedsbureauet Reuters fortæller en repræsentant fra SK Broadband, at de gerne ser, at Netflix dækker alle de ekstra omkostninger, som deres hitserie ‘Squid Game’ har påført dem i Sydkorea. 

Tidligere i år opfordrede sydkoreanske lovgivere til, at streamingtjenesterne punger ud, når deres platforme trækker så mange seere til, at internetudbyderen kommer på overarbejde. Det førte til, at Netflix udfordrede de sydkoreanske lovgiveres holdning i en selvstændig retssag, som Netflix tabte. 

Nu udtaler Netflix, at de selvfølgelig gerne vil samarbejde med de forskellige sydkoreanske internetudbydere for at sikre kvaliteten af forbrugernes indhold, og så forbrugeren ikke bliver mærket af den store internettrafik. Netflix har dog ikke udtalt sig om, hvorvidt de vil hjælpe internetudbyderne økonomisk.  

’Squid Game’ foregår i Sydkorea, hvor 456 fattige og desperate deltagere har sagt ja til at kæmpe til døden i børnelege om cirka en kvart milliard danske kroner.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af