Annika Aakjær bliver vært for årets Bodil-show

Annika Aakjær bliver vært for årets Bodil-show
Foto: Rasmus Sigvaldi

Der blev tyndet ærgerligt ud i det danske filmår 2021 på grund af de lukkede biografer, men året bød alligevel på adskillige spændende film – fra Oscar-kandidaten ‘Flugt’ til de historiske ‘Margrete Den Første’ og ‘Pagten’ og debutperlerne ‘Venuseffekten’ og ‘Hvor kragerne vender’.

Der er derfor også rigeligt grund til at glæde sig, når Danske Filmkritikere uddeler landets ældste filmpris, Bodil-prisen, lørdag den 19. marts i Folketeatret. Og nu er det annonceret, at det bliver multitalentet Annika Aakjær, der skal lede slaget.

Musikeren, komikeren og skuespilleren Aakjær har gentagne gange givet prøver på sin kunnen ved forskellige prisshows, og ved forrige års Bodil-show leverede hun en suveræn optræden sammen med det års vært, Jesper Groth. Hun skulle faktisk have været vært sidste år, men måtte springe fra, da showet blev udskudt på grund af covid, og Emma Sehested Høeg overtog tjansen.

Nu er Aakjær så tilbage for at skabe god (og måske lidt dårlig?) stemning til et show, hvor folk som Trine Dyrholm, Nikolaj Coster-Waldau, Anders Matthesen og Victoria Carmen Sonne kan komme i spil til priser.

»Jeg glæder mig meget til at lave et show for en branche der i den grad værdsætter den slags og til at hylde alle facetter af den danske filmkunst. Efter to år med en pandemi der har lukket biograferne og udfordret arbejdsvilkår, har dansk film fortjent den allerdejligste aften. Det skal jeg gøre mit bedste for at give dem«, udtaler Annika Aakjær i en pressemeddelelse.

Bodil-prisen uddeles af foreningen Danske Filmkritikere, hvor Soundvenue er repræsenteret ved undertegnede, Lise Ulrich og Freja Dam.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af