Amazons gigantiske ‘Ringenes herre’-satsning har »mere end betalt sig«, siger topchef

Amazons gigantiske ‘Ringenes herre’-satsning har »mere end betalt sig«, siger topchef
'Ringenes herre: Magtringene'. (Foto: Ben Rothstein/Prime Video)

Amazons ‘Ringenes herre’-prequel-serie ‘Magtringene’ var som bekendt den dyreste serie nogensinde. Alene rettighederne kostede over en milliard kroner, mens første sæson kostede cirka 3,5 milliarder kroner at producere.

Første sæson delte vandene, og objektivt set må man sige, at den tabte den episke fantasy-duel med HBO’s ‘House of the Dragon’, der fik premiere nærmest samtidig. For eksempel genererede den ikke voldsomt meget omtalte på nettet, hvor ‘Dragon’ dominerede.

Men nu forsikrer Amazon Prime Video om, at deres investering i allerhøjeste grad er tjent ind.

»Det har været en fantastisk succes for os, den performede utroligt godt i hele verden«, siger chefen for Global TV hos Amazon, Vernon Sanders, til Deadline.

»Det er med længder vores største fiktionsserie , og det er den mest akkvisitive serie (den, der har fået flest nye abonnenter ind, red.), vi har sendt ud. Efter vi var færdige med at udsende nye afsnit, så vi en bølge af folk, der kom ind på tjenesten for at starte på serien. Vi har allerede annonceret, at vi er over 100 millioner (seere på serien, red.), og det tal er gået op siden, det er millioner og millioner over det«.

Vernon Sanders tilføjer, at Prime Video er stolte af, at serien også genererede ny interesse i J.R.R. Tolkiens bøger, og mens arbejdet på sæson 2 er i fuld gang, mere end indikerer han, at sæson 3 også vil blive en realitet.

»Det har bare været en succes gennem hele virksomheden, og så betragtelig som vores investering har været, har det mere end betalt sig«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af