Gysermester Mike Flanagan skal tackle Stephen King-epos, som dansker knækkede nakken på

Gysermester Mike Flanagan skal tackle Stephen King-epos, som dansker knækkede nakken på
'The Dark Tower'. (Foto: Sony Pictures Entertainment)

Stephen Kings bogserie ‘The Dark Tower’ er før blev kaldt for ufilmatiserbar.

Det skyldtes i høj grad de enormt mange meta-lag, som optræder i handlingen i form af referencer til Kings øvrige værker, men også at den simpelthen bare er for mærkelig at overføre til filmlærredet.

Sådan lød det i hvert fald fra kendere af romanserien. Så da den danske filminstruktør og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel besluttede sig for at forsøge sig med det umulige, var der allerede flere, der var klar til at dømme projektet ude.

Alligevel blev det til en spillefilm, der med Idris Elba i hovedrollen som revolvermanden Roland Deschain, fik sin premiere i 2017.

Og måske havde kenderne ret. De udenlandske medier var ikke begejstrede for ‘The Dark Tower’, der byggede på den første bog i serien ‘The Gunslinger’, men som også inkorporerede karakterer fra de efterfølgende.

Nu forsøger Hollywood igen. Denne gang med gysermesteren Mike Flanagan bag roret, og han har i sinde at gøre den populære science fiction-western til en serie på fem sæsoner med tilhørende to spillefilm til at runde historien af. Sådan lyder det fra Indiewire.

Flanagan står bag de storroste serier ‘Midnight Mass’ og ‘The Haunting of Hill House’, samt ‘The Haunting of Bly Manor’ og ‘The Midnight Club’ for Netflix. Den kommende ‘The Fall of the House of Usher’ er hans sidste igangværende projekt for streaminggiganten. Desuden har han filmatiseret to Stephen King-bøger i form af ‘Gerald’s Game’ og ‘Doctor Sleep’, så den 44-årige amerikaner er ikke ukendt med gyserforfatterens værker.

Flanagan har for nylig skiftet Netflix ud med Amazon, som muligvis kunne blive destinationen for ‘The Dark Tower’-serien til trods for, at instruktøren anskaffede sig rettighederne til bøgerne, inden han havde skrevet under med sin nye arbejdsgiver.

I et nyt interview med Deadline forklarer Mike Flanagan, at ‘The Dark Tower’ har været hans »hellige gral-projekt« det meste af hans liv, og at han ikke kan udelukke, at Amazon kommer til at stå bag ham og producer Trevor Macy i projektet. De er i hvert fald meget opsatte på at få stablet det på benene.

Hvor og hvornår vi kommer til at se noget til Mike Flanagans ‘The Dark Tower’-serie, vides altså ikke endnu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af