Huxi Bach bliver vært for Bodilprisen 2023

Huxi Bach bliver vært for Bodilprisen 2023
Huxi Bach med Bodil-prisen. (Foto: Bodil-prisen)

Når Danmarks ældste filmpris skal uddeles 25. marts i Folketeatret i København, bliver det med Huxi Bach som vært.

Her er der er lagt i ovnen til en underholdende prisuddeling for og om den danske filmbranche med Bach i front, som i følge forperson for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, forventes at give »dansk film med den kærligt-humoristiske grovfil«. Det lyder det i en pressemeddelelse.

Huxi Bach er kendt som en aktiv satirisk stemme i det danske medielandskab og har stor sceneerfaring fra en lang række komiske one-man-shows. Han er aktuel med DR-podcasten ‘Ubegribeligt’, liveshowet ‘Alt er godt’ og har gennem tiden været vært på adskillige humoristiske formater, som nyhedsprogrammet ‘Ugen plus det løse’. Bach brød igennem som ‘Boogie’-vært helt tilbage i starten af nullerne, hvorefter han blandt andet stod bag P3-programmet ‘Den løse kanon’ med Karen Thisted.

»Jeg er meget beæret over at skulle være vært til årets Bodilpris. Som et menneske med en eklatant mangel på skuespiltalent, vil jeg glæde mig til at hylde dem, der faktisk har det (…)”, udtaler Huxi Bach i forbindelse med annonceringen.

Blandt årets Bodil-favoritter er film som ‘Speak No Evil’, ‘Vanskabte land’, ‘Holy Spider’, ‘Rose’ og ‘Fædre og mødre’.

Bodil-prisen uddeles af Danske Filmkritikere, en forening af små 50 danske filmanmeldere og journalister, heriblandt Jacob Ludvigsen, Mathilde Johanne Kristiansen, Lise Ulrich, Freja Dam og Jakob Freudendal, der normalt sætter deres præg på Soundvenue-spalterne.

De seneste års Bodil-værter har været Annika Aakjær, Emma Sehested Høeg og Jesper Groth.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af