Filmskolen lancerer ny festival spækket med talentfilm

Filmskolen lancerer ny festival spækket med talentfilm
Afgangsfilmen 'Nationen'. (Foto: Den Danske Filmskole)

Den Danske Filmskole har traditionelt været en relativt lukket størrelse for omverdenen, men det var et af rektor Tine Fischers erklærede mål at lave om på netop det, da hun blev ansat i 2021.

Nu ser vi det hidtil største resultat af ambitionen. Filmskolen lancerer nemlig deres helt egen festival, der meget passende hedder ‘Generation’.

I centrum for festivalen står de 13 afgangsfilm, som den årgang, der udklækkes her til sommer, står bag. Festivalen er med andre ord en unik mulighed for at se, hvad fremtidens danske filmskabere stempler ind med og for eksempel få et tidligt indtryk af instruktør, der meget vel kan vokse sig store de kommende år.

Årgangen har været på filmskolen i en turbulent tid med protester, rektorskift og diskussion om identitetspolitik.

De suppleres af en række internationale talentfilm, fra den franske queer-actionfilm ‘Rodéo’ til den roste norske ‘Sick of Myself’. Og så er der gratis talks og musik fra blandt andre First Flush og Varnrable.

»Med udgangspunkt i en ny generation – eller årgang – af filmskabere har Filmskolen en ret enestående mulighed for at definere en tidssvarende festival for nyt, ungt talent, der reflekterer, hvad der sker ude i verden«, siger rektor Tine Fischer i en pressemeddelelse om festivalen.

»Ambitionen med GENERATION er at vise, hvor filmkunsten er på vej hen, og hvordan den forholder sig til tidens store kunstneriske, sociale og politiske dagsordener, der optager ungdomsgenerationen i dag. Vi håber, at festivalen vokser sig til en stolt tradition, hvor nye generationer, både vores egne og dem ude i verden, møder branchen og ikke mindst det publikum, som kunsten til enhver tid er sat i verden for at møde«.

Generation-festivalen finder finder sted 21.-25. juni på Den Danske Filmskole på Holmen i København, og man kan læse mere om programmet og købe billetter her.

Den Danske Filmskole annoncerede tidligere på foråret, at de lancerer en Filmklub med talks og instruktørbesøg, som også er et led i bestræbelsen efter at åbne skolen op for offentligheden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af