Efterspurgt ny Oscar-kategori ser ud til at blive en realitet

Efterspurgt ny Oscar-kategori ser ud til at blive en realitet
'John Wick: Chapter 4'. (Foto: Nordisk Film)

Det dygtige stuntarbejde i Hollywood har fået mere og mere fokus de seneste år, blandt andet fordi respekterede stuntmen som David Leitch (‘Bullit Train’), Sam Hargrave (‘Extraction’) og Chad Stahelski (‘John Wick’) er trådt over i instruktørstolen med succesrige actionfilm.

Det har lagt pres på Oscar-akademiet for at anerkende stuntarbejdet på lige fod med filmmediets mange øvrige facetter, som den amerikanske filmbranches pris hædrer, fra makeup til lyddesign.

Og nu ser det ud til, at kategori-tilføjelsen kan blive en realitet. Det fortæller Chad Stahelski i et interview med Comicbookmovie.com.

»Vi har mødtes med medlemmer af akademiet og har rent faktisk haft de her samtaler, og for at være ærlig har det været utroligt positivt og utroligt konstruktivt. Jeg tror, for første gang, at vi har taget et egentligt skridt for, at det kommer til at ske«, siger han.

»Der er ingen, vi har mødt foreløbigt, som er imod det, alle på begge sider vil gerne have, at det sker. De vil have stunts til Oscar-showet. Det kommer til at ske. Det er bare, hvordan vi gør det så fair og gennemtænkt som muligt«, fortsætter han og forklarer, at fordi stunt ofte er en holdindsats, skal det defineres, hvem og hvad der rent faktisk hædres.

Er det for eksempel koreografen, kampsportstræneren eller stunt-doublen, der skal have prisen?

Sidst Oscar-akademiet forsøgte at tilføje en pris, gik det helt galt. Det var en statuette for »bedste populære film«, hvilket dog hurtigt viste sig at være et dødfødt forsøg på at få flere film ind i Oscar-mixet, som folk rent faktisk har set.

Her synes stuntkategorien at ligge meget mere til højrebenet.

Man når det dog næppe allerede til næste års Oscar-show, der finder sted 10. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af