Tre weekend-anbefalinger: Et uimodståeligt pokerfjæs, Mads Mikkelsens underspil og Netflix’ førende gangstere

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Et uimodståeligt pokerfjæs, Mads Mikkelsens underspil og Netflix’ førende gangstere
'Poker Face'. (Foto: Peacock)

1. Streaming: Natasha Lyonnes uimodståelige pokerfjæs

Rian Johnson har givet hyggekrimien et kvalitativt løft de seneste år med ’Knives Out’-filmene og nu den charmerende ’Poker Face’ med Natasha Lyonne i hovedrollen som den truckede tidligere gambler Charlie Cale, der besidder én opsigtsvækkende kvalitet: Hun kan altid se, når folk lyver.

Den evne bringer hende dog i fare, da hendes suspekte arbejdsgivere slår en rengøringskvinde på det casino, hvor Charlie er ansat, ihjel. Charlie ender på flugt, og med gangsterne i hælene rejser hun gennem USA, hvor hun i hvert afsnit løser en ny mordgåde.

Det lyder måske lidt fortænkt, men fungerer faktisk glimrende i serien, der legesygt bringer os gennem vidt forskellige miljøer, fra en tankstation langs Route 66 til en metalkoncert i liberal America.

Efter lovlig lang tid er ’Poker Face’ nu kommet til Danmark, og den ændrer måske ikke dit liv, men er en dejlig rejseven, så længe det varer. Måske et passende companion piece til TV 2’s løgnerhit ’Forræder’?

’Poker Face’ kan ses på SkyShowtime – nyt afsnit hver uge.

‘Bastarden’. (Foto: Rasmus Videbæk/ Zentropa)

2. Biograf: Se Mads Mikkelsens i Danmarks store Oscar-kandidat på tirsdag

Det er teknisk set ikke i weekenden, men … man kan jo bruge weekenden til at varme op:

På tirsdag formiddag afgøres det, hvilken film der bliver årets danske Oscar-kandidat. Og samme aften kan man være blandt de første i landet til at se dramaet, der må betegnes som storfavorit til posten: Nikolaj Arcels stærkt medrivende, brutale og smukke ’Bastarden’ med Mads Mikkelsen i en stærkt underspillet hovedrolle.

Soundvenue holder forpremiere tirsdag aften, hvor man kan møde Amanda Collin og Simon Bennebjerg, der svarer på spørgsmål fra scenen.

Collin viser igen sit uomtvistelige talent som husholdersken Ann Barbara, der hjælper Mads Mikkelsens Ludvig Kahlen med den umulige mission at tæmme den jyske hede i et slags møde mellem ’There Will Be Blood’ og ’The Revenant’. Og Bennebjerg får sit helt store gennembrud som den seriøst sadistiske greve, der vil gøre alt for, at Ludvigs ambitioner kæntrer.

’Bastarden’ har på exceptionel vis været udtaget til alle efterårets førende internationale festivaler i Venedig, Telluride og Toronto og har fået stor ros af de amerikanske anmeldere.

Se ’Bastarden’ ved Soundvenues forpremiere på tirsdag.

‘Top Boy’ sæson 3. (Foto: Ali Painter/Netflix)

3. Streaming: Netflix’ førende gangstere er tilbage

Jeg har tidligere kaldt britiske ’Top Boy’ for »den bedste gangsterserie siden ’The Wire’«.

Ronan Bennetts serie, der blev aflivet efter to sæsoner i England for siden at blive genoplivet af Netflix og Drake, tilbyder et råt, men empatisk blik på livet og narkokrigen i London-området Hackney. Optændt af karismatiske karakterer med barndomsvennerne og partnerne Dushane og Sully i spidsen.

Nu er tredje og sidste sæson af Netflix-versionen landet, og Soundvenues anmelder Elombe Brice Parfait var en anelse skuffet over finalen. Hans argumenter er gode, men jeg vil nu stadig sige, at man som ’Top Boy’-fan bør følge serien til dørs. Den er aldrig mindre end fascinerende og underholdende.

Og er man aldrig steget på ’Top Boy’-toget, ja, så er der nu endnu en anledning til at gøre det.

‘Top Boy’ kan ses på Netflix.Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af