14-årige Jenna Ortega slettede sin Twitter-konto på grund af voldsomt grænseoverskridende oplevelse

14-årige Jenna Ortega slettede sin Twitter-konto på grund af voldsomt grænseoverskridende oplevelse
Jenna Ortega i 2023. (Foto: Randy Shropshire/Getty Images for Paramount+)

Den 21-årige ‘Wednesday’- og ‘Scream’-stjerne Jenna Ortega startede Hollywood-karrieren ganske tidligt som barneskuespiller med roller i blandt andet ‘Jane the Virgin’, ‘Iron Man 3’ og ‘Insidious 2’.

I et nyt interview med New York Times fortæller hun nu om negative konsekvenser ved at være vokset op i omverdens spotlys. Det skriver Deadline.

Via en snak om kunstig intelligens kommer Ortega ind på en yderst ubehagelig oplevelse, der fik hende til at slette sin Twitter-bruger (det sociale medie, som nu hedder X). Den dengang 14-årige skuespiller modtog noget så grænseoverskridende som AI-genereret billedporno, der forestillede hende selv som barn.

»Jeg hader AI«, siger Ortega i interviewet.

»AI kunne bruges til utrolige ting. Jeg tror, ​​jeg så noget den anden dag, hvor de sagde, at kunstig intelligens var i stand til at opdage brystkræft fire år før, den skred frem. Det er smukt. Lad os holde det til det. Kunne jeg lide at være 14 og oprette en Twitter-konto, fordi jeg blev nødt til det, og så se beskidt redigeret indhold af mig som barn? Nej. Det er skræmmende. Det er råddent. Det er forkert«.

I interviewet fortæller skuespilleren desuden, at den første DM, hun som 12-årig åbnede, var »et uopfordret foto af en mands kønsorganer, og det var kun begyndelsen på det, der skulle komme«.

Jenna Ortega er snart biografaktuel med en hovedrolle i Tim Burtons ‘Beetlejuice Beetlejuice’ – en efterfølger til instruktørens 80’er-kultklassiker ‘Beetlejuice’. Filmen får verdenspremiere som åbningsfilm på Venedig Film Festival 28. august og kommer i danske biografer 12. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af