Netflix løfter sløret for tre danske film og serier – helt tæt på Christopher og Cillemouse

Netflix løfter sløret for tre danske film og serier – helt tæt på Christopher og Cillemouse
Christopher. (Foto: Nikolaj Thaning/Netflix)

Det har været et stille år på Netflix-fronten, når det kommer til originale danske film og serier. Faktisk er Netflix kun udkommet med Bille August-filmen ‘Ehrengaard’ og anden sæson af dramedy-serien ‘Skruk’.

Det sker oven på en turbulent periode i det danske serielandskab, blandt andet som følge af en rettighedskrise, der nedlagde al produktion i en periode.

Men nu er Netflix klar til at skrue op igen. Det sagde Jenny Stjernströmer Björk, streaminggigantens vicepræsident for nordisk indhold, under en session på den årlige Copenhagen TV Festival.

Her løftede hun for første gang sløret for tre prominente projekter, som Netflix har i støbeskeen.

Det drejer sig om serien ‘Legenden’, instrueret af dansk-franske Samanou Acheche Sahlstrøm, der lavede filmen ‘Til vi falder’. Serien handler om en ung politielev (Clara Dessau), der rekrutteres af PET til at gå undercover i en kriminel bande ved at knytte en relation til bandelederens kæreste.

»Det er en historie om identitet – hvem vi er, hvem vi vil være, og hvordan andre ser os«, sagde instruktøren i et klip, der blev vist ved festivalen.

Den anden titel er filmen ‘Mango’, instrueret af Mehdi Avaz, som er blevet lidt af et household Netflix-navn efter filmene ‘Toscana’ og ‘A Beautiful Life’. ‘Mango’ er en romantisk komedie med Dar Salim (der også var med i Netflix-filmen ‘Kærlighed for voksne’) og Josephine Park (som har hovedrollen i ‘Skruk’).

Anders W. Berthelsen er også på rollelisten, og Jenny Stjernströmer Björk fortalte, at filmen har »smukke settings og store følelser«.

‘A Beautiful Life’ bygger broen til Netflix’ tredje kommende danske projekt. Det er nemlig en dokumentar, der går tæt på Christopher, som hovedrolledebuterede i netop denne film. Dokumentaren hedder da også ‘A Beautiful Real Life’ og følger musikstjernen i den barske splittelse mellem at udleve drømmen som popstjerne på turné og have to små børn derhjemme.

I det klip, der blev vist på festivalen, kom man meget tæt på hverdagslivets frustrationer mellem Christopher og Cecilie ‘Cillemouse’ Haugaard.

Det vides endnu ikke, præcist hvornår de tre projekter ser dagens lys, men det bliver i 2025.

Netflix offentliggjorde i dag også castet til den kommende serie ‘Reservatet’, der tager sit udgangspunkt, da en filippinsk au pair forsvinder fra et velhaverkvarter nord for København. Marie Bach Hansen, Danica Curcic, Lars Ranthe, Simon Sears og Sara Fanta Traore er på rollelisten i serien, der instrueres af Per Fly.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af