Her er fem gyserspil, der vil skræmme dig halvt ihjel i 2023

Horror-genren vender tilbage fra de døde med et rigt udvalg af skrækindjagende titler, som du allerede nu bør sætte på din ønskeliste for næste år.
Her er fem gyserspil, der vil skræmme dig halvt ihjel i 2023
'Silent Hill'. (Foto: Konami)

Er du typen, der foretrækker at blive skræmt fra vid og sans, når du tænder konsollen, så er der godt nyt.

Med efterårets store genoplivning af ’Silent Hill’, en af spilbranchens mest legendariske (og brutale) horror-spilserie, og en fornyet livsglæde fra zombieserien ’Resident Evil’, der har haft succes med både remakes og nye udgivelser, står vi nemlig over for en renæssance af selve gysergenren.

Den uhyggelige kategori har altid været en af de bærende kræfter for spilmediet, hvilket er en af grundene til, at netop ’Silent Hill’ og ’Resident Evil’ så ofte filmatiseres.

Derfor er det også glædeligt, at vi efter en lidt sløv periode nu endelig ser ind i en fremtid, hvor vi ikke kun får glæde af mere fra genrens største klassikere, men også nye bekendtskaber.

Her er de fem horror-spil, som vi ser allermest frem til at blive skræmt halvt ihjel af i 2023. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Dead Space’ remake

Nu, når vi allerede taler om klassikere som ’Silent Hill’ og ’Resident Evil’, er vi nødt til at nævne ’Dead Space’, der satte nye standarder for gys i rummet, da det første gang så dagens lys i 2008.

Her følger vi systemingeniøren Isaac Clarke, som sendes ud til rumskibet USG Ishimura, efter komplet tavshed sætter gang i spekulationer om, hvad dælen der er sket, ikke mindst med Clarkes kæreste Nicole, som befandt sig på skibet.

’Dead Space’ var et isnende gys og blev et kulthit, men efter adskillige efterfølgere og spin-offs blev det stille lagt i graven. Næste år vender spillet tilbage i en moderniseret udgave, hvor grafikken og lydbilledet er blevet opdateret til nutidens standarder, så det forhåbentlig både løfter og hylder den originale oplevelse.

Udkommer til PC, PlayStation 5 og Xbox Series S/X den 27. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sons of the Forest’

Der har været noget af et boom den seneste håndfuld år for overlevelsesspil, der kaster dig tomhændet ud i et øde landskab, hvor gyselighederne vækkes til live om natten med grusomme monstre (og mennesker).

Sådan lød præmissen også for ’The Forest’, der klarede sig ganske fortrinligt ved lanceringen 2018, og nu er efterfølgeren på trapperne. Her skal du finde en forsvunden milliardær, men ender i stedet med at kæmpe for livet i en enorm skov, der gemmer på kannibalistiske bekendtskaber.

Spillet lover komplet frihed, så du er ikke bundet af missioner, men derimod kun et eneste formål: at overleve på dine egne præmisser. Du skal jagte din egen aftensmad og afværge angreb, alt imens sæsonerne skifter omkring dig – tænk på det som ’Alene i vildmarken’ gone wrong.

Og det bedste af det hele? Spillet byder på co-op, så du kan gøre det i selskab med en ven, hvor I løfter i flok (eller forråder hinanden, for menneskets natur er som bekendt altid det værste monster).

Udkommer til PC den 23. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Resident Evil 4’ remake

Vi snupper lige endnu en klassiker, for få spil har haft en større indflydelse på moderne horror end ’Resident Evil 4’ fra 2005, der i dag opfattes som en af spilbranchens bedste udgivelser nogensinde.

Det skyldes ikke mindst, at spillet formåede at kombinere det effektive gys med en overraskende velfortalt historie, hvor man som seriens fan-darling Leon S. Kennedy måtte rejse til det landlige Spanien for at redde datteren af den amerikanske præsident, der var blevet kidnappet af en kult.

Det lyder måske lidt tosset og ikke ligefrem videre dybt, især når man tænker på seriens forkærlighed for zombier, men ’Resident Evil 4’ er bare en af de oplevelser, hvor alt spiller. Underholdningen er i top, og stemningen er så anspændt, at man til tider simpelthen fryser af frygt for, hvad der sker, når man bevæger sig.

Derfor bliver det også helt fortrinligt at genopleve glæden ved seriens højdepunkts-udgivelse, når den restaureres med opdateret grafik, moderne styringselementer og endnu mere udspekulerede fjender.

Udkommer til PC, PlayStation 5 og Xbox Series S/X den 24. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Texas Chain Saw Massacre’

Ligesom filmatiseringer af spil sjældent har det bedste ry, gælder det samme for spilmatiseringer – spil, der er baseret på film eller serier.

Derfor kunne man også frygte, at et multiplayerspil lavet over en af de mest ikoniske gyserfilm nogensinde er en katastrofe, der bare venter på at ramle sammen under forventningerne. Men vi forbliver alligevel håbefuldt optimistiske lige her.

Det lader nemlig til, at ’The Texas Chain Saw Massacre’ tager lidt af den samme retning som det vellykkede ’Friday the 13th’-multiplayerspil, hvor én person får rollen som skurk og derefter skal jagte sine ofre, én efter én, imens de overlevende prøver at få morderen ned med nakken.

Og når det hele så er sat i universet omkring 70’ernes vildeste sydstatshorror, så er det altså svært at tøjle den boblende entusiasme. For helt ærligt, hvem har ikke drømt om at jagte liderlige teenagere som en motorsavssvingende Leatherface?

Udkommer til PC og konsoller i 2023.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Slitterhead’

Japanerne kan altså bare noget, når det kommer til bestialsk gys, hvor menneskekroppe forvrænges til uhyrlige grusomheder, og hvor der altid sker lidt mere, end det man kun lige kan skimte med det blotte øje.

Derfor kommer vi heller ikke uden om Keiichiro Toyamas ’Slitterhead’, der med et meget stort ’måske’ lander næste år. Toyamas navn siger dig måske ikke så meget, men han er instruktøren bag ’Silent Hill’, og når han barsler med nyt gys, så spidser man altså ører.

Vi ved ikke helt præcist, hvad ’Slitterhead’ kommer til at byde på (selvom titlen indikerer, at det nok ikke ligefrem er børnevenligt), og traileren afslører da heller ikke andet, end at en smuk kvinde ikke altid kun er en smuk kvinde.

Toyama har selv beskrevet spillet som en udforskning af livet, døden og hvordan vi langsomt går i forrådnelse, ikke kun fysisk, men også psykisk, hvilket lyder som den helt perfekte baggrund for et gys, der nægter at forlade ens krop.

Endnu ingen udgivelsesdato.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af