Intet nyt under solen på ‘Gears of War 4’ – og det er både godt og skidt

Intet nyt under solen på ‘Gears of War 4’ – og det er både godt og skidt

Jag motorsaven dybt ind i brystet på det nærmeste monster og videre til det næste. Formlen for ‘Gears of War 4’ er det samme som tidligere og det tilfredsstiller måske nogle, men falder ved siden af for de fleste andre.

’Gears of War’-serien har altid været meget populær, og har fungeret som en vigtig brik for Microsoft i kampen om at vinde konsol-markedet. Der er ild og eksplosioner lige fra start, og det er tydeligt at Microsoft har fulgt samme opskrift, som ligger til grund for de fire forrige titler.

En ny generation

Som fans af serien ved, har spillene fulgt Marcus Fenix’s kamp for at rede menneskeheden fra Locust Horde. ’Gears of War 4’ sætter dog rammen for en ny æra, hvor det er Marcus’ søn, JD Fenix, der tager kampen op, 25 år efter sin far sidst svingede motorsaven på sin Lancer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De onde Locust Horde blev udryddet i ‘Gears of War 3’, så ‘Gears of War 4’ har fået et nyt frisk pust i form af en ny fjende, der truer planeten Sera – nemlig robotter. Senere i spillet bliver også The Swarm introduceret, en fjende der minder meget om Locust Horde.

Spoiler-alarm starter

Starten bliver en smule langsommelig, mens du kæmper dig vej igennem den ene robot efter den anden. Det ændrer sig dog lidt inde i spillet, da Marcus Fenix gør et comeback til serien. Cirka samtidig med at Marcus bliver en del af holdet, begynder The Swarm også at blande sig i affæren. Herfra går det ellers med cover-baserede ildkampe og store eksplosioner. Alt sammen, mens du må kæmpe dig i sikkerhed, for de voldsomme strøm og ildstorme, windflares, som hele tiden truer i luften over dig.

Spoiler-alarm slut

Historien formår at fange mig og til tider kan den sammenlignes med at se en film. Desværre bliver det også et af spillets svagheder. Der er virkelig mange cut-scener og for lidt valg at tage som spiller. Det er ikke noget nyt for ’Gears of War’-serien, men for mange spillere et stort irritationsmoment, som nogle også har det med ‘Metal Gear Solid’- og ‘Uncharted’-spillene.

Gears-of-War-4-7

 

Gameplay

Der er delte meninger om gameplayet i ‘Gears of War’ og her må jeg erkende, hvor meget jeg end prøver at holde af det, at jeg er på team ikke fan. Gameplayet blegner ved siden af open world-spil. ’Gears of War’ har en planlagt historie, som der kun er én vej igennem, og det er ved at skjule dig bag objekter, og skyde dine fjender – ingen puslespil eller gåder, ingen frihed i spillet. Når du har tilbagelagt den udstukne sti, bliver du belønnet med en cutscene og det betyder, at variationen samlet set ligger på et meget lille sted. Den smule variation der er, er de forskellige våben du kan samle op fra dine fjender, og som noget nyt til ’Gears of War’-serien, The Fabricator, hvor du kan producere våben og barrikader.

Jeg har kun meget lidt erfaring med tidligere ’Gears of War’-spil, og derfor virker den måde, du styrer spillet på, kontraintuitiv og ikke særlig gennemtænkt. Man lader sit våben på højre bumper, sprinter på A og åbner døre på både X og B, alt efter om de er låst eller ej. Det er et meget anderledes layout end i spil som f.eks. ‘Call of Duty’, og jeg er ikke fan. Selvfølgelig kan man ændrer layoutet på controlleren, men det undrer mig stadig, at det som standard et lagt på denne måde.

image-1

 

Derudover er sprintfunktionen nærmest ubrugelig, da JD er overordentlig langsom i optrækket, og derudover pludselig mister evnen til at dreje synderligt skarpt, så snart han er i sprint. Det resulterede i, at jeg flere gange løb direkte ind i væggen, for til sidst nærmest helt at droppe at sprinte, og i stedet lunte igennem hele spillet.

Endelige dom

Er du fan af de tidligere spil, så vil du helt sikkert også være fan af det femte spil, ‘Gears of War 4’. Historien er god, og det et godt med et nyt frisk pust, til en ti år gammel serie. Spillet introducerer et hovedkarakter-generationsskifte, nye fjender og nye våben, og det er udført med tanke på de tidligere spil. Det føles helt klart stadig som et ’Gears of War’-spil og for fans er det en rigtig god ting.

Men det betyder også, at det er et ’Gears of War’ spil til ’Gears of War’ fans. Der er desværre ikke meget, for dem der ikke er store ’Gears of War’-fans. For selvom historien er god, er det ikke nok til at holde spillet interessant hele vejen igennem.

De første par kapitler i spillet er meget sjove. Man får prøvet nogle forskellige våben og funktioner af, og der er fuld knald på historien. Dette fortsætter så i samme spor alle fem kapitler igennem, og uden nogle synderlige udfordringer og uden friheden til at udforske en mere åben verden, er der bare ikke meget variation at byde på planeten Sera.


Godt
+ God historie
+ Tro mod ’Gears of War’-serien

Skidt
– Ensformigt
– Ikke særligt udfordrende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af