Ugens bedste sneaker-nyheder – Soulland, bæredygtighed og Tyler, The Creators farveglæde

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Ugens bedste sneaker-nyheder – Soulland, bæredygtighed og Tyler, The Creators farveglæde
Soulland er tilbage med endnu et stærkt Nike SB-samarbejde. (Foto: Nikolaj Møller)

Soulland fortsætter sit imponerende Nike-samarbejde

Silas Adler og Soullands bud på Nike SB’s Dunk High fra 2017 er stadig lidt ‘the one who got away’ for mig. Et af de bedste danske sneaker-samarbejder som jeg aldrig fik på fødderne. Nu samarbejder de igen, og selvom slangeskind ikke rammer mig på samme måde, så er deres Blazer-design flot.

Mens inspiration fra de første to runder af samarbejdet blev fundet i henholdsvis København og Los Angeles, så er det denne gang Tokyo og byens sneaker-kultur, at Adler har kigget imod.

(Foto: Nikolaj Møller)

»Som barn kan jeg huske, at jeg så et billede af mine yndlings-pros (skatere, red.) siddende på en kantsten i Tokyo. De havde ikke skate-sko på eller tøj fra deres daværende sponsorer. De bar Nike-sneakers i colorways, jeg aldrig havde set før. Sølvdetaljer, skinnende farver og vilde materialer. Der var Air Jordan, Air Force 1, Dunk og Blazer! Det billede fik mig til at forstå sammenhængen imellem stil, mode og skateboarding. Det satte gang i min nysgerrighed og åbnede mine øjne for en anden verden og nye kulturer, der ofte ikke bliver portrætteret i skateboardmedier«, siger Adler i en pressemeddelelse.

»Det billede formede den type sko, jeg ville have og var nødt til at have på, når jeg ikke skatede. Derfra begyndte jagten. Skateboarding og min tiltrækning af sneakers har lige siden defineret min skosmag«.

(Foto: Nikolaj Møller)

Soullands bud på Dunk High må også siges at inkorporere vilde materialer med slangeskindsprintet, men de to Swoosh-varianter fortjener også opmærksomhed. Fra den lille jewel-Swoosh til de store plysversioner på hælene.

Skoen bliver sat til salg næste fredag den 22. november i Soulland-butikken på Gammel Kongevej klokken 8 og online klokken 10.

Bæredygtige tanker fra Adidas og New Balance

Midt i al miljødebatten har modebranchen travlt med at overbevise os om, at vi sagtens kan forbruge som altid. De er nemlig ved at løse problemet for os. Hos Adidas er de gået ind i fase 2 af deres Futurecraft.Loop. Projektet, der optimistisk, forsøger at skabe en sneaker, som kan leve i sit eget lukkede produktionskredsløb, startede i april. Siden har 200 testpersoner bruge skoen, og nu er de så blevet nedbrudt og brugt til at lave nye sko.


Adidas fortæller dog, at der stadig bliver brugt nye materialer for at skabe version 2 af modellen, og de har desværre ikke offentliggjort, hvordan procentfordelingen af nye og gamle materialer ser ud. De indrømmer dog, at der stadig er lang vej, før det er en skalérbar løsning, men de forventer stadig at sætte en version på markedet i foråret 2021. Du kan læse mere om projektet hos Adidas.


Hos New Balance er arbejdet med bæredygtighed blevet til PRJ 3.0. En sko der tager en upcycle-tilgang til udfordringen. Her er overdelen nemlig lavet af overskudsmaterialer fra den normale produktion. Derfor er der heller to ens par, nærmest ikke to ens sko af modellen, der selvfølgelig er kendetegnet ved sit patchworkdesign. Sålen er fra Vibram og lavet af 30 procent genanvendte materialer. Modellen skulle komme til salg meget snart hos New Balance.

Balmain x Puma lander

Siden vi først skrev om samarbejdet, er der kommet billeder af hele kollektionen og de medfølgende sneakers, ligesom det også ligger fast, at kollektion, som også er skabt i samarbejde med Cara Delevingne, kommer i salg den 21. november.


Prisniveauet er endnu uvist, men herhjemme kommer kollektionen, eller dele af den i hvert fald, til salg hos Storm i København.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af @virgilabloh den

Virgil teaser ny model

Denne gang er det ikke i Nike-regi, men i eget Off-White-navn, at Virgil Abloh slipper en ny sneaker på markedet. Der er stadig ikke så mange detaljer, men det minder også mest om en sammenblanding af tidligere virkemidler. Modellen kunne være en opdatering af Low 2.0. Her er der kommet en markant dobbeltpløs, mens den påsatte, overdimensionerede logopil tidligere er set på brandets Everyday Sneaker. Den nye model skulle komme i salg snart.

Tyler The Creator elsker pasteller

I sidste uge fik vi den spritnye Gianno-model, og Converse og Golf Le Fleur er allerede klar med mere nyt. Denne gang er det dog ‘bare’ en colorway af den ikoniske Chuck 70-silhuet, der til gengæld har fået et skud Tyler-farver.


Ligesom vi ser det på Soullands Blazer, har modellen fået en plysversion af Golf Le Fleur-logoet henover hælene. Du kan måske lige nå at ønske dig dem til jul. De bliver nemlig sat til salg den 13. december og koster 820 kroner hos Converse.

Adidas låner fra Yeezy

Vi har set før, hvordan både Nike og Adidas lader til at hive designdetaljer fra hypede samarbejder med ind i deres egne modeller. Det gør sig også gældende med denne Torsion X, som ved første øjekast minder en hel del om Yeezy Boost 500. Fra den ‘boblende’ sål til ruskindsdetaljerne omkring snørehullerne er der mange ligheder. Den gennemsigtige gummisnor virker til gengæld som taget fra Ozweego-silhuetten, som Raf Simons har været med til at gøre populær. Torsion X koster 1.399 kroner hos Adidas.

Millie Bobby Brown spreder kærlighed

Den unge filmstjerne fortsætter sit samarbejde med Converse med et farverigt og inkluderende bud på Chuck Taylor i høj og lav og Chuck 70. Som tidligere er der d-i-y-elementer over modellerne, da de kommer med patches, som kan tages af og på, og som sender budskaberne ‘Be You’ og ‘Spread Love’.


Samarbejdet kommer i salg på mandag den 18. november hos Converse. Chuck Taylor-modellerne koster 560 kroner, mens den mere detaljerede, patchwork-agtige Chuck 70 står til 675 kroner.

Asics rammer plet på vandrestierne

Det skyldes især den karakteristiske 360-sål, men Asics smider om sig med stærke trail-sneakers for tiden, og med denne colorway af GEL-Nandi 360 får vi endnu en. Fra de flotte efterårsfarver, ruskindsdetaljer, snøresystemet og den isnende sål går alt op i en højere enhed. Sneakersnstuff sætter den til salg næste fredag den 22. november til 1.449 kroner.

Futuristisk silhuet fra Mizuno

Jeg bliver aldrig rigtig fan af Nike Shox – og nok heller ikke af Mizunos beslægtede Wave Prophecy 8-model. Men altså… nu har det franske mærke FUTUR givet et bud på silhuetten, som tager lidt den samme tilgang som Nikes Air Max TN-modeller med blandingen af klassisk læder og skinnende plastikdetaljer. Resultatet er benhårdt. Den – og en medfølgende minikollektion – skulle komme til salg hos FUTUR snart.

Alyx vil være med på sokke-looket

Det har fået en lille revival – på en mærkelig årstid – takket være Vetements og Balenciaga, som begge har bragt sokke-designet frem igen. Og Matthew Williams vil være med, men i hænderne på Alyx-designeren kommer der selvfølgelig nogle af hans tekniske detaljer indover, som klæder silhuetten.

Prisen er til gengæld som sædvanlig tæt på umenneskelig. Browns sælger dem for 6.753 kroner.

Læs også: Kanye West virker stadig skuffet over, at Virgil Abloh overhalede ham indenom hos Louis Vuitton

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af