Ozzy Osbournes krypto-flagermus svindler fans for tusindvis af kroner

Ozzy Osbournes krypto-flagermus svindler fans for tusindvis af kroner
Ozzy Osbourne. (Foto: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

Da Ozzy Osbourne i starten af januar lancerede NFT-projektet CryptoBatz, var det en nostalgisk hyldest til det notoriske øjeblik i 1982, hvor han på scenen bed hovedet af en flagermus.

Men den eneste nostalgi, som mange af de investerede fans lige nu kan mærke, er formentlig nostalgien efter deres manglende penge.

Kun to dage efter projektet gik i luften, og flagermusene kunne købes, blev projektet nemlig udsat for et scam, hvor der blev stjålet tusindvis af kroner. Det skriver The Verge.

CryptoBatz består af 9.666 unikke flagermus, der kan købes som NFT’er. Som så mange andre af disse projekter er der blevet opbygget et fællesskab på platformen Discord, og det er her, hvor fupnummeret er opstået.

For da de virtuelle flagermus blev annonceret, tweetede flere Twitter-konti, heriblandt Ozzy Osbournes officielle profil, et link til Discord-netværket. Men da projektet officielt blev lanceret, var fællesskabet rykket til en ny server hos Discord med et nyt link.

Det gamle link blev herefter kapret af svindlerne, og da folkene bag CryptoBatz ikke tog sig friheden at slette gamle tweets med det forkerte link, var der altså adskillige håbefulde fans, som hoppede i fælden.

Når de klikkede på det forkerte link, blev de anmodet om at forbinde deres såkaldte wallet – der, hvor man har den kryptovaluta, som betaler for NFT’er – hvorefter tyvene fik fri adgang til at suge pengene ud af den digitale pung.

De gamle links er tilsyneladende skrubbet bort nu, men først efter The Verge gjorde opmærksom på, at de stadig lå frit tilgængeligt.

Ifølge The Verge er der i hvert fald blevet stjålet 260.000 kroner via denne metode.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af