Årets 10 bedst klædte mandlige musikere

Her er de stilede musikere, der har imponeret moderedaktionen mest i 2015. Fra engelsk grime-stil til sommerlig vintage og 80'er-fetich.

shamir-1

10. Shamir

Preppy, pop og print. Det er måske de tre ord, der bedst beskriver Shamirs stil. Den unge musiker, der i sommer prydede forsiden på Soundvenue og i år albumdebuterede med det glimrende ‘Ratchet’, klæder sig farverigt og anderledes, med alt fra surrealistiske mønstre på skjorter og t-shirts, forvaskede denimbukser med Mickey Mouse-patches og i pink skjorter med matchende cigaret.

Skjorten ryger ofte ned i bukserne og draperes med en forvasket denimjakke med en krave, der er besat af små badges, akkompagneret af hans septumpiercing. Og så må man endelig ikke glemme Shamirs karakteristiske oprejste hår, der, sammen med hans charmende udseende, både samler og sætter prikken over i’et på den ungdommelige og glade stil.

Se resten af listen på de følgende sider.

shamir-2Billeder via Shamirs Instagram
asbjorn-1

09. Asbjørn

Vintage-fund og modige print giver en særlig berliner-vibe til Asbjørns poppede stil, der både er cool og farverig. Tanktoppe, poloskjorter og forvasket denim bliver sat sammen med sneakers og andre sportslige elementer, gerne dækket med et tryk af skrift eller kraftige print.

Det er en befriende frisk og kæk kombination – helt i tråd med den opløftende electropop på Asbjørns aktuelle album, ‘Pseudo Visions’ – man ikke oplever i mange mandlige garderober.

asbjorn-2Billeder via Asbjørns Instagram
vinniewho-1

08. Vinnie Who

Niels Bagge gennemgik i år et større musikalsk stilskifte med det tilbagelænede album ‘Harmony’, og han er ligeledes begyndt at klæde sig mere afslappet i et nonchalant og sommerligt look med stribede skjorter, højtaljede jeans og lange frakker.

Kombinationer af klassiske farver som hvid, sort og beige er tilbagevendende i Bagges outfits, der får kant i form af hans slanke silhuet og lange mørke hår.

vinniewho-2Billeder via Vinnie Whos Instagram
weeknd-2

07. The Weeknd

Hvis Abel Tesfaye havde en uniform, havde den nok bestået af en bomberjakke sat sammen med et par jeans og sneakers. Canadieren, der i år fik sit helt brede gennembrud med singlen ’I Can’t Feel My Face’ og albummet ‘Beauty Behind the Madness’, går enormt tit i den kombination, hvilket også klæder ham rigtig fint.

Han forstår dog også at bryde det casual look med nogle mere karakteristiske hiphopsilhuetter på den ene side og mere klassiske på den anden – selvfølgelig spicet op af hans unikke frisure.

weeknd-1Billeder via The Weeknds Instagram
hansphilip-1

06. Hans Philip, Ukendt Kunstner

En blanding af streetwear-basics og mere klassiske items dominerer Hans Philips garderobe. Udtrykket, der minder stærkt om Han Kjøbenhavns æstetik, er nedtonet, stilet og ofte ensfarvet: En kasket eller strikhue, en jakke i et klassisk snit over en crewneck-sweater eller en tilknappet skjorte med et par sorte jeans og et par sneakers til.

Denim er også en favorit, der understreger det veldrejede og afslappede – men stadig seriøse – look, Hans Philip har skabt.

hansphilip-2Billeder via Hans Philips Instagram
gents-1

05. Niels Fejrskov Juhl, Gents

En kombination af rullekraver, jeans, sneakers og en skarp sideskilning får Gents-forsangeren Niels Fejrskov Juhls stil til at springe i øjnene.

Garderoben lader til netop at være bygget op omkring den allestedsnærværende rullekrave, gerne sat sammen med afslappede jakker og bukser i løse snit og afdæmpede farver, eventuelt med et par skarpe lædersko og et bælte.

Det er et look, der fremstår både klassisk – som Gents’ 80’er-glade æstetik på debut-ep’en ‘Embrace the Future’ – og moderne på én og samme tid, og det klæder Juhl gevaldigt.

gents-2Billeder via Gents’ Instagram
milk-1

04. Emil Wilk, M.I.L.K.

Emil Wilk, der er den primære kraft bag M.I.L.K, ynder at klæde sig i opsmøgede bukser og trøjer med grafiske elementer i form af overraskende farver eller tryk på tøjet.

Hans store krøllede hår og smilehuller tilfører en naturlig charme og afslappethed til hans looks, der fremstår friske og afslappede med den helt rigtige humoristiske vintage-vibe. Og så passer det fortrinligt til de to stærke sommerlige singler, M.I.L.K. har sluppet i år.

milk-2Billeder via M.I.L.K.’s Instagram
travis-1

03. Travis Scott

Travis Scotts stil hører til i den mere eksperimenterende og modeorienterede ende af hiphopspektret med kraftigt bling, militær- og leopardmønstre, karakteristiske braids og grills.

Rapperen, der i sommer slap albummet ‘Rodeo’, er tydeligt fan af mærker som A Bathing Ape, Supreme og Raf Simons, og selvom stilen til tider kan virke kaotisk med sine mange larmende elementer, formår han at få det hele til at gå op i en højere enhed. Hvem ellers kan bære en pink ruskindsjakke med en shearling-krave i samme farve?

travis-2Billeder via Travis Scotts Instagram
leon-1

02. Leon Bridges

Amerikanske Leon Bridges dyrker en sindssygt gennemført 50’er- og 60’er-stil, med hatte, suits, preppy poloskjorter og Oxford-sko, der spiller fortrinligt sammen med hans debutalbum, ‘Coming Home’, som kanaliserer 60’ernes soul og særligt Sam Cooke.

Klassiske accessories som slips, herreure, seler og briller sættes sammen med ternede blazere, pressefoldede bukser, lange trenchcoats og loafers. Det kunne kort sagt ikke blive mere classy.

Bridges’ tydelige sydstatscharme spiller lige ind i stilen, der giver ham et helt særligt gentleman-agtigt look.

leon-2Billeder via Leon Bridges’ Instagram
skepta-1

01. Skepta

Skepta dannede i år fortroppen i den nye bølge af kompromisløs grime fra England, selvom han ikke er nogen vårhare. Hvis du ikke fangede ham til Distortion, så har du chancen på næste års Roskilde Festival.

Hans stil er et underspillet bud på moderne hiphopmode. Der er ikke så meget bling, men masser af rene farvesammensætninger og simple grafiske tryk og detaljer på tværs af crewnecks, løse bukser, kasketter, bombers og lange frakker.

Den engelske rapper klæder sig ofte i minimalistiske og velsiddende outfits med items fra brands som Nike, Supreme og Lacoste, gerne brudt op af en lang frakke i et klassisk snit, smagfuldt tilsat med enkelte guldsmykker.

Det er rent, lækkert og fuldstændig gennemført stilet.

Læs også: Årets 10 bedst klædte kvindelige musikere

skepta-2Billeder via Skeptas Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af