Det danske sportsmærke H2O genopstår – spørgsmålet er, om du har savnet det?

Det danske sportsmærke H2O genopstår – spørgsmålet er, om du har savnet det?
Foto: Alexander Höllsberg

Det er egentlig godt set. 90’erne er tilbage i modebilledet, ligesom sportstøj har kronede dage. Så hvad er mere oplagt end at genoplive et sportsmærke fra 90’erne?

Det er lige, hvad folkene bag aarhusianske S.T. Valentin nu gør, når de i næste uge lancerer en ny minikollektion fra H2O, som de har overtaget en bærende del af designprocessen for. Kollektionen inkluderer t-shirts, shorts, sweatshirts, joggingsæt og selvfølgelig et par badesandaler.

Netop badesandalen gav for et par år siden H2O lidt plus på opmærksomhedskontoen, da Stine Goya gav modellen en luksuriøs overhaling med masser af guld. Det samarbejde udstiller dog også et af problemerne med den nye minikollektion.

ST_H2O_9 
For mens Stine Goya netop opdaterede en gammel klassiker, så er det især med de nye t-shirts og sweatshirts svært at se, hvad H2O og St. Valentin egentlig vil bringe til bordet. Der skal i hvert fald nok mere til at få brandet ind i bevidstheden hos folk, der ikke voksede op i 80’erne og 90’erne og derfor ikke har et nostalgisk forhold til mærket.

Kollektionen lander i en tid, hvor flere brands netop ser tilbage i arkiverne. Senest har vi set Hummel gøre det herhjemme med deres Hive-subbrand, mens Tommy Hilfiger genopliver egne 90’er-looks i deres nye denimkampagne. På sneakerfronten er der også mange brands, det giver gamle modeller et redesign.

Heldigvis inkluderer H2O-kollektionen også en moderne overhaling af campinghabitten, joggingsættet, med en smallere silhuet og en opdateret krave på trøjen. Især den hvide version med sort krave og sorte paneler langs siden rammer ned i tidens ånd uden blot at genoplive gamle, enkle styles.

ST_H2O_10 
Hele kollektionen bliver sat til salg i næste uge og sælges blandt andet via St. Valentins webshop. Priserne ligger fra 300 kroner for en t-shirt til 600 kroner for en sweatshirt og 750 kroner for den hvide joggingtrøje.

Læs også: Tilbage til fremtiden: Retro-sneakers i moderne forklædning

ST_H2O_8 
ST_H2O_7 
ST_H2O_6 
ST_H2O_5 
ST_H2O_4 
ST_H2O_3 
ST_H2O_2

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af