Diverse kunstnere

‘På Danske Læber’ har været undervejs et års tid, og arbejdet har involveret en række af Danmarks ypperste musikere. Værket er en regulær tribute til den canadiske grand ol’ man, Leonard Cohen, men det bemærkelsesværdige er ikke så meget selve hyldesten.

For som titlen indikerer, er Cohens fabelagtige tekster for alvor kommet på danske læber – ord for ord er de blevet oversat, dog med visse sproglige tilpasninger. Anders Dohn (producer, DR) har stået for langt de fleste fordanskninger, imens en lille håndfuld af musikerne selv har leget med lyrikken. Nikolaj Nørlund har produceret og lagt pladeselskab til. Og resultatet er imponerende.

Med så forskellige mennesker som Steffen Brandt, Claus Hempler, Thomas Troelsen, Povl Dissing, Swan Lee og Nørlund selv, blot for at nævne et lille udpluk af de medvirkende, er der lagt i kreativitetens og kvalitetens ovn til et stort værk – selvom udgivelsen foregår på et lille selskab som Auditorium.

Resultatet er en alsidig og personlig plade, der fra start til slut behandler Cohen venligt. Men også en modig plade, der giver sig i kast med nogle af Cohens udødelige numre.

Hvem tænker ikke, fuld af frygt, på hvem der tør udfordre ‘Hallelujah’? Svaret er: Steffen Brandt og Tina Dickow. I fin duet griber de den smukke klassiker og lader den dale ned på et mere jordnært niveau, ja, et mere dansk niveau om man vil.

Og hvad med ‘Bird On A Wire’? Jamen, kun Povl Dissing kan
give den så meget sjæl på dansk. Men det absolut mest vellykkede nummer står Nørlund selv for. Nemlig en fortolking af det ærkeskønne nummer ‘Paper Thin Hotel’. Under titlen ‘Pergament Hotel’ genfortæller han den dekadente lovestory på en ømskindet og tårefremkaldende måde.

Det kan hermed konstateres, at Cohens poesi virker akkurat lige så godt på dansk. Denne anmelder lader sit anlæg stå på repeat for en stund, benovet over at nogen har turde lave noget så pænt.

Diverse kunstnere. 'På Danske Læber'. Album. Auditorium.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af