Jimmy Chamberlin Complex

Der er i to henseender pustet liv i ex-Smashing Pumpkins trommeslageren Jimmy Chamberlin med hans solo debutplade ‘Life Begins Again’. For den titel har en særlig nøjeregnende dobbeltbetydning: Chamberlin står for første gang på egne ben som musiker – nu i indeværende projekt under navnet Jimmy Chamberlin Complex. For det andet er det mange bekendt, at Chamberlin kun lige akkurat klarede sig levende igennem sit heroinmisbrug. Et misbrug, som derimod kostede medvirkende gæstekeyboardspiller Jonathan Melvoin livet, da han og netop Chamberlin tog en heroinoverdosis på et hotelværelse i New York under Smashing Pumpkins’ verdensturné med pladen ‘Mellon Collie’ i 1996.

Jimmy Chamberlin Complex kan vel bedst karakteriseres, som et miskmask af en blanding mellem fusionsrock og progressiv metal med lidt alternativ rockkandis strøget ud over som pynt. Smagen er udefinerbar. For de få tvivlere, der måske skulle være, så lad det bare være konstateret: Der er masser af trommer. Over det hele og helt fremme i lydbilledet. Hvorfor Chamberlin havde så stor betydning for hele lyden i Smashing Pumpkins, får man yderligere bekræftet her. For Chamberlin er en fremragende trommeslager. Men der er på hans solodebut simpelthen for mange afstikkere af musikalske krydsveje, som ikke umiddelbart fører til nogen endestation.

Chamberlin har på pladen en fast gruppe af musikere med sig, der spiller hæderligt, men aldrig letter. Kun på skæringen ‘Loki Cat’ hvor – ja, hvem selvfølgelig – Billy Corgan yderligere gæster på vokal, når vi noget, der er lidt interessant. Pladen er godt nok yderst velproduceret – men faktisk så meget at det til tider tangerer det kedelige. Det er derfor ikke meget mere end et par halvslatne rygerlunger, der denne gang prøver at puste liv Chamberlins musikalske karriere.

Jimmy Chamberlin Complex. 'Life Begins Again'. Album. Sanctuary/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af