Hot Chip

I 2004 udgav engelske Hot Chip debuten ‘Coming On Strong’ uden den store opmærksomhed. Spotlight har det jo med at undvige det ufotogene, men for det fire mand store band blev singlen ‘Playboy’ alligevel vejen til publikums gunst. Noget så sjældent som et downtempo-nummer med ørehængerværdi. Nu er albummet, knap to år efter, blevet udgivet i Danmark.

Hot Chip producerer søvnig electronica med duoen Joe Goddard og Alexis Taylor i de centrale roller. Alexis’ nervøse røst og Goddards ‘brune’ stemme fremstår som en blegbritisk pendant til Anti-Pop Consortium. Men det er ikke sans for det sjælfulde og humoristiske, de mangler. Man ved oftest ikke, om der grines af eller med deres musikalske gudfædre: »Lately I’ve been staring in the mirror / don’t you ever wonder / how the hell Stevie Wonder sees things«. Her sunget op ad bakke i én mundfuld luft, godt hjulpet på vej af en baslinie i syrebad.

Resultatet lyder hjemmegjort, er helt sikkert hjemmegjort og endda med små fejloptagelser klippet ind til at give liv. På en ganske nørdet facon. Alt fra småfalske sangindsatser til ustemt guitar og forkerte tangenter er lagt ind i mosaikken, som ellers kun tegneren af ‘Find Holger’ kan gøre det. Den drengede hyggestemning bag studiepulten er impulsiv og formet som en musikquiz i stil-epokerne r’n’b, soul og hiphop. Helst lidt af det hele på én gang. Og gerne med Hot Chip som papegøjen, der snakker Will Oldham, Prince og Yo La Tengo et øre af.

‘Coming On Strong’ lever højt på sine charmerende sider og bandets signaturlyd af dobbeltironisk elektropop rummer et potentiale. Forløsningen udebliver, men kommer forhåbentlig næste gang.

Hot Chip. 'Coming On Strong'. Album. Moshi Moshi/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af