Broadcast

Den britiske duo Broadcast har siden slutningen af 90’erne markeret sig på deres egen stilfærdige facon som Stereolabs dagdrømmende lillesøster med lige dele støvet 60’er-nostalgi og futuristisk collagepop som varemærke.

‘The Future Crayon’ er 18 sange fra gruppens bagkatalog, som hidtil kun har været tilgængelige på obskure ep’er og singler. Modsat mange opsamlinger af samme skuffe er kronologien dog droppet, og der er tydeligvis tilstræbt et flow. Det er et sympatisk træk, som får albummet til at virke som en rigtig udgivelse i stedet for bare en bunke underlige outtakes og sjove fraklip fra studiet.

På papiret er det alle tiders godbid, men undervejs knækker filmen. Albummet starter ellers helt forrygende med bittersøde popperler på snor. ‘Illumination’, ‘Still Feels Like Tears’ og den The Beach Boys-agtige ‘Where Youth and Laughter Go’ er Broadcast, når de er bedst med den eminent syngende isdronning Trish Keenan i centrum.

Uheldigvis går opsamlingen sukkerkold på halvvejen. Eksperimenterende instrumentalnumre trækker rullegardinet ned over det triumftog af bonustracks, som denne opsamling kunne have været, og det er en skam. Nye lyttere skal for alt i verden ikke starte her, men der er stadig en god håndfuld midnatsmørke luksuspopsange i vente for gruppens lille, men trofaste fanskare.

Det er bare nu engang med b-sideopsamlinger som med pandehår – de skal klippes til for ikke at blive for lange.

Broadcast. 'The Future Crayon'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af