Hot Chip – vi keder os hurtigt

Hot Chip laver elektronisk musik på smeltepunktet, så det sniger sig ind på både club-gængere og indierock-fans. Fredag går de på scenen i Vega med koncert og dj-set. Mød dem her.

Hot Chip. Navnet lyder som snydt ud af de gode gamle disco-dage. Eller som elektronisk musik på smeltepunktet. Begge dele er ret rammende for den engelske synthesizer-kvartet, der insisterer på retten til at være sjove for alvor.

»Det er rigtigt, at vore tekster ofte er ret humoristiske, men det betyder ikke, at vi er et tegneserieband. Vi mener det her ganske seriøst«, fortæller den ene af gruppens to hovedpersoner, Joe Goddard.

Hot Chip har igennem de seneste par år været et omtalt navn i undergrunden, hvor mange har lovprist deres meget underholdende koncerter. De er ikke bare varme i hjemlandet, men har mange fans i Staterne og på resten af det europæiske kontinent. Fire nørdede gutter, der giver den gas bag hvert deres keyboard, kun flankeret af en trommemaskine. Men lad dig ikke snyde, for lydbilledet er langt fra simpelt. Synthesizerne dækker hele paletten. Og stemmerne fra Joe Goddard og Alexis Taylor leger i hver deres ende af spektret, hvor de bliver prikken over i’et i en glødende omgang dansabel pop-electro et sted imellem Beach Boys og Kraftwerk.

Pop med sjæl
»Dengang, vi startede gruppen, havde vi lige set en koncert med Antipop Consortium. Det var super funky, selv om de ikke havde nogen backing tracks. Så tænkte vi, lad os tage den energi og hver vores synthesizer, og lave kvalitets-pop på den måde. Vi var trætte af guitarbands, vi var trætte af pop uden sjæl, og vi var trætte af de stillestående elektroniske laptop-koncerter«.

Med den underholdende single ‘Over and Over’ har Hot Chip lagt brødet i den lune ovn til et større gennembrud med deres nye plade ‘The Warning’. Der dukker stadig et gavtyvesmil op i lyrikken, men Hot Chip har bestræbt sig på at levere et mere gennembearbejdet og professionelt udspil denne gang.

»Vores lyd er ekspanderet, og vores opfølger er mere seriøs i udtrykket, samtidig med at den fra starten er et mere aggressivt statement. Vi blev lidt trætte, når folk fokuserede på, at vores debutplade var ‘et sjovt udspil med skægge ord’, for vores intention var jo, at folk skulle være mere opmærksomme på musikken. På den nye plade kan du stadig finde skæve sætninger, for sådan taler vi i hverdagen. Men lyrikken er ærlig og sat ind i en seriøs ramme. For os er det målet at levere musik, man kan danse til, uden at teksterne bliver ligegyldige«.

Dansabel melankoli
Dynamikken ligger nu i et mere dansabelt album med sange, der stadig har mere melankolske stunder.
»Alexis og jeg har en sjov og meget ligefrem måde at lave sangene på. Jeg leger et beat frem, og så finder han på lyrikken. Når vi ikke sidder sammen, sender han linjer via sms, og så er det op til mig at skrive dem ind i musikken. Således bliver vi ved med at ping-ponge op ad hinanden«.

Imens Goddard har fået snakket sig varm, fornemmer man tydeligt det gode sam- og modspil i bandet, især imellem gruppens to frontfigurer. Men med alle de koncerter, må der da opstå kontroverser?
»Altså vi kan godt være ved at rive hovederne af hinanden i tourbussen, når den ene af os vil høre nye albums fra Kompakt (tysk elektronisk pladeselskab, red.), mens en anden insisterer på en gammel folk-plade, han lige har købt. Der er altid nogen, der vil høre noget nyt, og det definerer os vist meget godt. Vi keder os hurtigt«.

Hot Chip spiller koncert i Lille Vega fredag aften den 15. september. Koncerten er udsolgt, men til den efterføglende efterfest i Vega Natklub optræder de med et dj-set. Der er fri entré kl. 23-01.

Interviewet har tidligere været bragt i Soundvenue Magazine # 06, udgivet april 2006.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af