Diverse kunstnere

I 1986 søsatte musikmagasinet NME projektet C86 – et kassettebånd med undergrundens bedste bud på et modsvar til de selvhøjtidelige synthesizergrupper, som sad tungt på 80’ernes hitlister. C86 gik sine egne veje og projektet blev katalysator for hele den DIY-kultur, som i dag kaster uafhængige pladeselskaber og MySpace-profiler af sig som skidt fra en spædekalv.

Det er i år 20 år siden C86-kassettebåndet så dagens lys, og det markeres med dobbelt-cd’en ‘CD86: 48 Tracks From The Birth Of Indie Pop’ – en opsamling sat sammen af Bob Stanley fra Saint Etienne. Samlingens mere celebre bands tæller indie-helte som førnævnte The Jesus & Mary Chain, Primal Scream og TV Personalities, men der er mindst ligeså meget guld at komme efter hos mindre kendte grupper med forrygende navne som BMX Bandits og Half Man Half Biscuit.

Stilen er primært up-tempo, guitardrevne popsange med masser af feedback. Inspirationen er lige dele Velvet Underground og 60’er girl groups som for eksempel The Ronettes, mens et tungsindigt strejf af 80’ernes egne humørsyge børn i Joy Division og The Smiths konstant synes at ligge på lur bag de fine popsange.

Opsamlingen er en tur i tidsmaskinen tilbage til dengang før ‘indie’ havde sin egen hylde i Fona. Men det er en herlig rejse med gode muligheder for at finde et nyt – og meget indie – yndlingsband.

Diverse kunstnere. 'CD86: 48 Tracks from the Birth of Indie Pop'. Album. Santuary/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af