Martin Hall

Martin Hall er kunstner med stort K – og en ivrig dyrker af det kompromisløse og autentiske udtryk, hvilket gentagne gange har affødt eksperimenter fra første parket i de mørke afkroge i den romantiske kunstners sind. Kompromiser er der til gengæld masser af på ‘Hospital Cafeterias’, idet ikke ét nummer på albummet ikke er resultatet af en kollaboration i en eller anden form.

Listen over samarbejdspartnere er lige så lang, som den er prominent, og tæller navne fra Else Marie Pade og Mikkel Meyer til Knud Odde og Marquis Marcel de Sade. Hvert samarbejde bidrager med endnu et tillæg til journalen over sindets melankolske lidelser og perverterede længsler. Hall balancerer selvsikkert på en knivsæg mellem dekadence og ydmyghed, så man ikke kan andet end fascineres.

Stemningen holdes for det meste i det dystre og melankolske, men udtrykket skifter form undervejs fra storslåede strygerarrangementer til roligt klaverakkompagnement og tyske recitationer samt en ganske gennemført elektronisk bearbejdning fra Mikkel Meyers hånd. De klassiske arrangementer løftes ind i en moderne virkelighed, der gør, at lytteren hele tiden bliver holdt til ilden.

Hall selv skifter mellem at være patient, kirurg eller blot besøgende ved enten selv at stå for kompositionerne, arrangere andres kompositioner eller dissekere virkeligheden og sætte den sammen igen som i den hjerteskærende montage ‘Nætterne er så lyse’, der afslutter et varieret og smukt album.

Martin Hall. 'Hospital Cafeterias'. Album. Panoptikon/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af