Raphael Saadiq – stilig soulmand

Et propfyldt Lille Vega var mandag aften vidne til en fantastisk koncert med soulmanden Raphael Saadiq, der både er kendt for sit sang-, komponist- og skrivetalent. Han blev denne aften bakket op af at et fremragende band og et energisk kor, som var den perfekte opbakning til aftenens overbevisende soul-lektion. Koncerten centrede sig om hans seneste album ‘The Way I See It’, hvor de legendariske pladeselskaber Motown og Stax er den altdominerende inspiration.

Iført ens hvide skjorter, sorte slips og sorte jakker var bandet de første til at entrere scenen. De lagde ud med et langt instrumentalt intronummer, der osede af den æstetiske og musikalske perfektionisme, som kendetegner Motown-guldalderens kunstnere. De blev efterfulgt af først de synkront dansende korsangere og derefter aftenens hovedperson Raphael Saadiq, som i dagens anledning var trukket i et gult velourlignende jakkesæt, der matchede hans farverige aura perfekt.

Selvom det var den klassiske soul, som var aftenens hovedtema og største oplevelse, beviste Raphael Saadiq med flere numre fra hans forholdsvis lille, men imponerende bagkatalog, at han mestrer alle facetter af soulgenren. Højdepunktet blandt publikum var da Lucy Pearl-klassikere som ‘Don’t Mess With My Man’ blev spillet, men det var på numre som ‘Be Here’ eller ‘100 Yard Dash’, hvor bandet og hans vokal trådte lidt ud over kanten, at man oplevede de autentiske og originale jam-elementer, og det gjorde aftenen til en særlig oplevelse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af