Alcoholic Faith Mission

Melankoli kan iklædes mange musikalske former og farver. Hos danske Alcoholic Faith Mission blev det på det roste debutalbum til en dosis dystre, nedskrællede sange drevet af akustiske guitarer i stearinlysets skær, mens der med denne toer er kommet anderledes frisk suppe på bollerne.

Albummet, som er opkaldt efter den adresse i Brooklyn, hvor alle indspilningerne i bedste sovekammer-singer/songwriter-stil er foregået, er således mere et genremæssigt blandingsbatteri. Nogle numre antyder et shoegazende slægtskab med navne som M83, mens andre besjæler de skrøbelige og folkede toner fra debuten med skramlende elektroniske elementer.

Disse to udviklinger går fint i spænd med hinanden og virker i kombination med tilføjede bas- og trommespor som de naturligste næste-skridt for duoen. Det blå blod bruser højlydt i de to pophjerter, og især trekløveret ‘We All Have Our Shortcomings’, ‘Nut in Your Eye’ og ‘Gently’ burde kunne feje benene væk under selv hærdede lyttere. Den ømskindede gæstevokal fra sangerinden Kristine Permild tilføjer en klædelig variation, og det er svært undgå at blive blød i knæene over en linje som »Just because I’m a whore / doesn’t mean I don’t feel it / when you fuck me gently«.

I det hele taget er dette et usædvanligt helstøbt album, som kun arres af snublende få fejltagelser. Det kan eksempelvis undre, at sangen om ‘Sweet Evelyn’ tværes ud til næsten 11 minutter, når det halve kunne have været rigeligt. Men pyt med det, når resten er så smukt.

Alcoholic Faith Mission. '421 Wythe Avenue'. Album. PonyRec/Labelkollektivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af