Hot Chip

En smågenial titel er altid en god start, når man har et nyt album på gaden. ‘One Life Stand’ er et simpelt og samtidig sofistikeret navn til Hot Chips fjerde album. Og de electropoppede englændere fortsætter den gode stil hele vejen gennem de ti nye numre, som frontfigur og forsanger Alexis Taylor har skrevet de fleste af hjemme ved klaveret, mens han passede sin nyfødte datter.

Og det kan høres, for det er varme og vellyd, der præger albummet. Selv om bandet ikke har glemt deres catchy kendingsmelodier, er det denne gang mere tilbagelænet – bogstavelig talt på titelnummeret der tekstmæssigt er en kærlighedserklæring til konen, men musikalsk en venlig hilsen til Laid Backs ‘White Horse’. Verset kunne lige så godt have været samplet fra den danske popduos 80’er-hit, hvilket er lige lovlig let, men efter to minutter sætter det elegante omkvæd ind, og pludselig får nummeret en enorm tyngde.

På ‘I Feel Better’ synger Joe Goddard for med autotune-effekt, men ellers er det Alexis Taylors fnuglette falset, der er det harmoniske holdepunkt. Det er britisk kvalitetspop med sans for udsøgte melodier og smagfulde detaljer, såsom steelpan-spilleren Fimber Bravos olietønder der spreder cool calypso-stemning.

Som sædvanlig er det stærkt iørefaldende, men Hot Chip får ikke så ofte som før én til at spidse ører over for nye impulser. I stedet bør man bare læne sig tilbage i sækkestolen og nyde det. For det er stadig ganske godt.

Hot Chip. 'One Life Stand'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af