She & Him

Gør dig klar til at blive masseret ultrablødt bag ørerne. For hvis du leder efter uspoleret og henrivende popnydelse, så kommer Zooey Deschanel og M. Ward ilende til med velvillig assistance i form af 13 sødmefulde og formfuldendte skæringer, der er som skabt til at fortrænge alle hverdagsagtige trængsler.

Ligesom på forgængeren ‘Volume One’ danser She & Him på opus nummer to på en hårfin kant mellem glitrende pastiche og indfølt oprigtighed. For referencerne til 50’erne og 60’ernes gyldne strøm af amerikanske pop- og rock-evergreens er – både i tekst og harmonier – om muligt endnu mere håndfaste end på forgængeren. Men når den musikhistoriske arv forvaltes med så uafrysteligt melodisk overskud, som tilfældet er på den indledende tretrinsraket bestående af den smægtende ‘Thieves’, den klavertrillende og honningdryppende søde ‘In the Sun’ og den velsvungne, girl group-agtige ‘Don’t Look Back’ (der er som snydt ud af næsen på sangskriverholdet bag The Supremes), kan man ikke gøre andet end at bøje sig i støvet i respekt. Og lykkeligvis fortsætter det faktisk sådan albummet ud.

Helt centralt står Zooey Deschanel, der udover at have skrevet størstedelen af albummets numre og de tilhørende småmelankolske tekster, der elegant jonglerer med hjerte/smerte-koketterier, også synger dem hjem med sin længselsfulde vokal, der passer som rom i toddyen til M. Wards udsøgt afrundede og analogt klingende produktionsside. Summen af alle dele er traditionsbevidst, men tidløs populærmusik af fineste aftapning.

She & Him. 'Volume Two'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af