Kirsten & Marie – for meget flinkeskole

Lad os bare få på det rene: Kirsten & Marie er store musikalske talenter. Men i mine ører kæmper de med den spændetrøje af halvgenerisk folkpop, der er deres udgangspunkt. På deres nyligt udsendte debut ’Newspeak’ formår de dog via produktionsmæssig opfindsomhed og arrangementsmæssig snilde at udvide et grundudtryk, der ellers (for) hurtigt forekommer lidt monotont akustisk og tostemmigt puttenuttet.

På et propfyldt Atlas bestående af en 50/50-blanding af siddende og stående publikummer blev udfordringen med at genskabe albummets facetterede lydbillede på flertallet af sangene grebet an med hjælp fra et backingband bestående af guitarist (elektrisk, vel at mærke), percussionist, trommeslager og en klaver- og keyboardbokser, der undervejs bijobbede som xylofonspiller. Det lagde en god vibrerende bund for flertallet af sangene: Allerbedst på en smittende, flamenco-flirtende udgave af debutsinglen ’My Dear’.

Læs også: Alt om Spot Festival 2012

Men selv om sammenspillet var upåklageligt, var børnesygdommene ikke udryddet: Vokalharmonierne forvildede sig for ofte op i skingre luftlag eller frøs fast i modhagefri skønsang, ligesom kompositionernes ikke undgik at føles udvendige og halvstudentikose, mest udpræget på den haiku-inspirerede ’Snowflakes From the Sun’ inklusiv en alt for statisk spansk guitar-soloeksursion.

Det er svært ikke at lyde som et gammelt patroniserende røvhul, men jeg savner noget mere rav i gaden, mere radikale udfordringer af folkskabelonen, og at søsterduoen vikler sig mere fri af hinanden vokalmæssigt. Mindre flinkeskole, kort sagt. For som sagt har de evner og potentiale til en interessant musikalsk karriere.

Koncert. Atlas.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af