Syv must-see koncerter under Sónar Copenhagen

I weekenden lander Sónar for første gang i Danmark med et tætpakket program på tre scener i DR Koncerthuset. De her kunstnere må du ikke misse.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kenton Slash Demon

De har eksisteret i mere end otte år, men Silas Moldenhawer og Jonas Kentons melodiske house-duo har ikke officielt givet lyd fra sig siden 2012’s ‘Ore’. Makkerparrets diskografi arbejder ud fra parolen ‘lidt men godt’, og d’herrer har også haft rigeligt travlt med When Saints Go Machine i de senere år. Koncerten til Sónar Copenhagen er ikke bare deres første i to år, det er også en premiere på et spritnyt Kenton Slash Demon live-show, hvor man uden tvivl vil komme til at høre et hav af nye tracks. Det kan føles som lang tid siden, de var på banen, men et hurtigt besøg til gamle tracks som ‘Khattabi’, ‘Daemon’ og ‘Sun’ hiver altså forventninger i vejret.

Fredag, den 13. marts
Kl. 23.15, SonarClub

Læs om flere must-see koncerter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Mumdance & Novelist

Grime er i den grad på vej tilbage til den internationale scene, og det virker ikke til, at der er noget, der kan stoppe det britiske tog, der buldrer derudaf med høj bpm og frontende mikrofonholdere. I sidste uge skrev vi om Skeptas comeback, men scenens måske største håb lige nu er den bare 18-årige Novelist fra The Square-crewet.

Lørdag er han på scenen sammen med Mumdance, der efter en lille pause nu er tilbage i fuldt flor som en af de mest efterspurgte grime-producere. Optrædenen er markeret som et dj-set, så forvent lidt af hvert fra Mumdance, mens Novelist agerer hypeman og ellers træder til på diverse tracks.

Vil man have mere grime, kan man tidligere på aftenen også slå sig løs til dj- og producer-duoen Elijah & Skilliam, der står bag pladeselskabet Butterz og desuden laver radio på toneangivende Rinse FM.

Lørdag den 14. marts
01.30, SonarDome by RBMA

AVAVAV-717x375

 

3. AV AV AV

De havde live-debut under sidste års Sound of Copenhagen, men det her bliver altså AV AV AV’s anden koncert på dansk jord. Trioen består af Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad, der tilsammen har et hav af erfaring fra nattelivet, men deres fællesprojekt er ikke nødvendigvis rettet direkte mod dansegulvet. De har selv nævnt navne som Burial og Four Tet som forbilleder, og de hidtil offentliggjorte tracks, ‘Baileys’ og ‘All Good’,  lægger da også mere op til seriøs nakkevrikken fremfor mosende moshpit. Hvilket bestemt ikke er en dårlig ting, og koncerttidspunktet passer derfor umiddelbart helt perfekt.

Lørdag den 14. marts
22.05, SonarDome by RMBA

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Jon Hopkins

Den britiske producer er et af hovednavnene på programmet, og det kan man sådan set godt forstå. Jon Hopkins’ 2013-album ‘Immunity’ var eminent, og han har en evne til at brede technoen ud i lange, episke forløb, der lyder både rå og ekstremt følsomme – hans melodiske sans er sideløbende i top. Albummet bød også på inspiration fra new classical og film-scores med dvælende klaverpassager, men med spilletidspunktet in mente skal man nok forvente, at tempoet forbliver nogenlunde i vejret det meste af den planlagte time. En koncert, der forhåbentligt kommer til at minde om at blive suget ind i et sort hul for efterfølgende at blive spyttet ud, rundtosset og lykkelig.

Fredag den 13. marts
00.30, SonarClub

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Zebra Katz

Han slog bredt igennem med det uundgåelige debutnummer ‘Ima Read’ i 2012, og siden har amerikanske Ojay Morgan turneret verden rundt samtidig med, at han har udgivet elektroniske funderet hiphop på blandt andet Mad Decent, pladeselskabet der styres af Diplo. I samme rille som Azealia Banks og Mykki Blanco er Zebra Katz en blanding af klubmusik og rap, så forvent både røvrystende bas og rim i overflod.

Lørdag den 14. marts
00.40, SonarDome by RBMA

taragana2015-717x375

 

6. Taragana Pyjarama

Han var sidst på banen med mini-albummet ‘Nothing Hype’ i 2013, men nu er danske Nick Kold Eriksen og hans Taragana Pyjarama klar til næste kapitel. Hans nye ep ‘Ariel’ er ude til maj, og man kan med garanti høre smagsprøver, når produceren spiller et tidligt live-set lørdag. Tidligere på ugen løftede Eriksen sløret for udgivelsens titelnummer, der spillede fint overens med hans nyanlagte fokus på vokaler, specielt med inspiration fra pop og r’n’b.

Lørdag den 14. marts
20.25, SonarClub

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Bok Bok

Som den ene halvdel bag pladeselskabet Night Slugs har Bok Bok stået bag nogle af de mest toneangivende udgivelser på den britiske elektroniske scene i de seneste fem år – Girl Units mageløse ‘Wut’ er bare ét godt eksempel. Fredag runder han Red Bull Music Academy-scenen af med et dj-set, der uden tvivl kommer til at byde på Night Slugs-klassikere blandet med alt det bedste fra lige nu.

Fredag den 13. marts
01.45, SonarDome by RBMA

Læs også: Her er ugens 11 fedeste fester

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af