S!vas på NorthSide – revolution ved højlys dag

Vi befandt os godt nok i Aarhus, men under andet nummer af S!vas-koncerten blev hele NorthSide transporteret direkte til ’Kbhavana’, med alt hvad det indebærer af tonede ruder, store arabas, rygende cubanere og tung, tung bas.

Revolutionen var kommet til NorthSide, og i front kastede S!vas lyriske molotov-cocktails mod systemet i sin klassiske uniform af sorte solbriller, sort jakke, sorte bukser og kridhvide sneaks. På knapper og beats havde han som altid Reza, mens Hukaos’ Tais hjalp til i lydbilledet, der miksede syrede synthmelodier og en bas så tung, at man i den grad kunne mærke den i sit fucking fjæs.

Koncerten startede med ’Markering’, hvor den oplagte rapper ejede dobbelttempoet over de maniske trommemaskiner og lavede call and response med Reza som omdrejningspunkt: »Når jeg sir’ Reza sir’ I ‘yir’«.

’D.a.m.a.i.k.a.m’ fulgte efter, og revolutionen var kommet fra start med bål og brænd. S!vas rappede solidt og med indædt indignation om at have »systemet på nakken«, mens det intense blik også blev rettet direkte mod beslutningstagerne i ’Viva’ – »jeg vil ik’ være Tony Montana, jeg vil vær’ Napoleon«.

Efter den amputerede Wu-Tang Clan-optræden i går var det fantastisk med en vellykket hiphopkoncert på NorthSide, og bassen rungede rent, mens publikum gyngede i takt til de bløde synthlinjer på Amros ’Ren hygge pt. 2’ og fantastiske ’Det gode liv’, hvor der var ekstra smæk på lilletrommen.

Det her må umiddelbart være den største scene, S!vas nogensinde har spillet på, men ingen tegn på frygt, kun sult. Hans koncerter føles efterhånden (og allerede) som greatest hits-shows, og andre højdepunkter var Hans Philip med do-rag (respekt, hvis han kan starte en trend) som gæst på ’Stein Bagger’, lukkeren ’D.A.U.D.A.’, kæmpedroppet i ’Hold’ og ej at forglemme den nye, Zlatan Ibrahimović-refererende ’Teknik’, hvor der næsten gik ’Blade Runner’ i S!vas’ system med ildevarslende synthrundgange og markant hi-hat under linjer som »jeg har min egen teknik, jeg får min egen profit«. S!vas lukkede retmæssigt tracket med »boom, boom, boom, boom, dynamit«.

Konklusionen er klar: NorthSide, I er simpelthen nødt til at booke noget mere hiphop!

Læs også: NorthSide: Amputeret Wu-Tang Clan gav uengageret hiphop-lektion

Læs også: NorthSide: De 10 største optursøjeblikke under Mø-koncerten

S!vas. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af