Ni højdepunkter under weekendens Coachella Festival – og to ynkelige lavpunkter

I weekenden løb første del af årets Coachella Festival af stablen i Californien. Vi har samlet de største højdepunkter – og to triste lavpunkter – blandt alle de stjernespækkede shows. Der er blandt andet storslåede reunions, geniale covernumre og masser af drengestreger på plakaten.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. N.W.A. genforenes (næsten) – spiller med Common og Snoop

Søndag aften blafrede Westside-fanen over Coachellas største scene, hvor Ice Cube som lovet blev forenet på scenen med eks-kollegaerne i N.W.A. Den legendariske rapgruppe er netop blevet indlemmet i Rock’n’Roll Hall of Fame, og på Coachella fik de vist lukket munden på Gene Simmons for good. Cube havde MC Ren og Dj Yella med på scenen, hvorefter de helt tunge hiphop-kanoner for alvor blev hevet frem på 90’er-klassikerne ‘Straight Outta Compton” og ‘F**k tha Police’. Begge kan høres via den småsløje compilation-video foroven.

Denne aften var der dog ikke tale om en fuldtallig reunion. Delvist idet Dr. Dre – næsten som forventet – ikke var til stede, og da Eazy-E som bekendt døde af AIDS i 1995.

N.W.A.s genforening var dog ikke eneste overraskelse i Cubes kasket. Sønnen O’Shea Jackson Jr – der spillede sin far i sidste års N.W.A. biopic ‘Straight Outta Compton’ – dukkede også op på aftenen, hvor han sammen med Common og Snoop Dogg forsatte Compton-festen med ’The Next Episode’ samt ‘Go to Church’. Se videoer fra det vilde hiphop-extravaganza forneden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Se flere højde- og lavpunkter på de følgende sider.

2. Run the Jewels og vennerne med nye tricks i ærmet – introduceret af Bernie Sanders

Blandt et utal af musikere har Killer Mike været blandt de stærkeste stemmer bag demokraten Bernie Sanders i væddeløbet om at blive den næste amerikanske præsident. Derfor var det måske heller ikke helt overraskende, at Sanders over storskærm med varme ord præsenterede Run The Jewels’ koncert på Coachella. Om der var tale om en return-the-favour eller ej, var introduktionen i hvert fald sært passende, og om ikke andet en sej gimmick. Se Sanders’ introduktion i videoen foroven.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derefter leverede rapduoen en kæberasler af en koncert, der både bød på ovenstående nye track fra duoens tilsyneladende kommende udspil, samt en backdrop-præsentation af nedenstående video til ‘Love Again’ fra Run The Jewels 2.

Rapduoen havde også et utal af gæster med på scenen, da både Nas kiggede forbi med hiphop-klassikeren ‘Made You Look‘, mens guitaristen Gary Clark Jr. leverede brandvarmt helte-lir på ‘Angel Duster’. Se begge gæstebesøg forneden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gary Clark Jr. Ripping some mean solos for RTJ #coachella #coachella2016 #runthejewels #rtj #garyclarkjr #weekend1 En video slået op af Jose (@fordprefect378) den

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. LCD Soundsystem får covergalskab

Hånden op, dem som glæder sig til LCD Soundsystem på årets Roskilde Festival! Da James Murphy sidste år meddelte sit comeback til musikkens verden, ville jublen ingen ende tage, og Coachella var derfor også vært for et mildest talt velkomment gensyn med Murphy og co. Selve koncerten bød på en hitparade af LCD-tracks, som vi forhåbentlig kan se frem til at høre live i forbindelse med den kommende turné.

En af de store overraskelser til weekenden optræden var dog hyldesten til et andet for nyligt gendannet Coachella-hovednavn. Under en suveræn fremførsel af den bittersøde New York-hymne ‘New York I Love You’ fra 2007-nyklassikeren ‘Sound of Silver’ blev publikum pludselig overrumplet af de første vers-bider af Guns’n’Roses-hitballaden ‘November Rain’ (du ved – den hvor en vindblæst Slash spiller solo foran kirken). Hør hele ‘New York I Love You’ og coveret i videoen foroven.

LCD Soundsystem var dog langt fra færdige med hyldesterne. Som bekendt mistede vi i starten af årets en af musikverdenens helt store stjerner, David Bowie, og derfor havde Murphy naturligvis også en cadeau gemt i ærmet, da han præsenterede et fornemt cover af ‘Heroes’, der kan høres i videoen forneden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Disclosure

4. Disclosure spiller stjernespækket show

Coachella byder som regel på et utal af overraskelser ren gæste-wise, og i år blev absolut ingen undtagelse. Særligt havde brødrene i Disclosure trukket i de rette tråde og lokket et par større musiksværvægtere med på scenen lørdag aften. Som nedenstående video vidner om, indtog Lorde scenen med gæstevokal på hendes ‘Caracal’-bidrag ‘Magnets’, mens AlunaGeorge sang for på ‘White Noise fra debutalbummet ‘Settle’.  Til slut toppede duoen stjerneparaden af med, at Sam Smith kiggede forbi og sang vokalrollen både på ‘Latch’ og ‘Omen’, begge også fra ‘Caracal’, på hvilket tidspunkt The Weeknd eller Miguel også nemt kunne have kigget forbi, nu Disclosure var i gang. Se Sam Smith synge med på ‘Omen’ i videoen forneden.

rihanna2

5. Rihanna surprise-gæster Calvin Harris’ show med ‘We Found Love’

Var der nogen der sagde vilde gæstebesøg? Rihanna fik en mildest talt ekstatisk modtagelse af publikum, da hun pludselig trådte frem af røgen under Calvin Harris’ Coachella-fest søndag nat. Sammen ruskede de scenen med en storslået fremførsel fællesbangeren ‘We Found Love’ – og efter at have set ovenstående video derfra, kan vi næsten kun forestille os en tømmermændsramt RiRi sovende i flyveren på vej mod hendes næste verdensturné-stop til aftenens koncert i Canada. Stædige rygter til trods dukkede Harris’ bedre halvdel Taylor Swift desværre ikke op på scenen, men til gengæld nød hun showet nede fra tilskuerpladserne (se videoen herunder). Som nedenstående videoer desuden beretter, var Big Sean til gengæld forbi med en fyrig ‘I Don’t Fuck With You’, mens den engelske sangskriver John Newman også sang med på samarbejde ‘Blame’ fra 2014.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I’ll NEVER forget this moment. @badgalriri @calvinharris #coachella En video slået op af Taylor Swift (@taylorswift) den

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Guns N’ Roses spiller med Axl på tronen – Angus Young fra AC/DC kommer ind

Sidste års nyhed om en Guns ‘n’ Roses gendannelse i 2016 vakte ikke udelukkende lutter bifald, og Axl Roses kommende rolle som Brian Johnsons afløser under AC/DCs kommende verdensturné har nok på samme måde delt vandene. I weekenden fik vi dog et indblik i den kommende AC/DC-konstellation, da den legendariske guitarist herfra, Angus Young, gæstede med sprængfarlige udgaver af de næsten kanoniserede rockhits ‘Riff Raff’ og ‘A Whole Lot of Rosie’.

Men en ting var altså ufrivilligt komisk: Axl Rose. Den 90’er-legendariske rockstjerne havde nemlig for nyligt brækket foden til et af Guns’n’Roses første reunion-shows, og derfor havde Dave Grohl venligst udlånt sin rocktrone, hvorfra han selv skrålede løs med brækket ben under sidste års Foo Fighters-turné. Det er selvfølgelig umådeligt beundringsværdigt, hvordan Axl ligesom Grohl trodser de garanteret bidende smerter og bevæger sig ud på scenen i bedste the-show-must-go-on stil. Men det er altså svært ikke at knække et lille smil over stakkels bænkede Axl, der midt i det vilde show gynger komisk til musikken fra sin Game of Thrones-inspirerede trone, alt imens 61-årige Young springer storrockende og hyperaktivt rundt på scenen. Se selv med videoerne foroven og forneden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Mesteren og lærlingen crooner om kap: Gallant synger duet med Seal

Med debutpladen ‘Ology’ endnu varm fra r’n’b-smedjen indtog det fremadstormende amerikanske talent Christoper Gallant weekendens Coachella-show – og han fik prominent selskab. Under et cover af Seal-hittet ‘Crazy’, indfandt nemlig lige netop Seal sig ved sin lærlings side og croonede med af sine lungers fulde kraft.

Gallant og hans 90’er-dominerende helt fortsatte med Gallant-nummeret ‘Weight in Gold’, som de to også tidligere har leveret som duet via det unge r’n’b-talents Youtube-webserie ‘In the Room’, hvorfra han slipper samarbejder med sine musikalske forbilleder. Se duetten i toppen samt et par fan-optagede Coachella-klip af samarbejdet herunder.

 

SIa

 

8. Sias ‘performance of a generation’

Som Consequence of Sound netop har gjort opmærksom på, hyperventilerer Reddit lige nu over Sias vanvittige magtpræstation af en koncert til årets Coachella. Og det er forståeligt – den australske popsangerinde indtog søndag aften festivalens mainstage med sin første ‘rigtige’ koncert siden 2011, og umiddelbart virker det mere passende at omtale hendes optræden som en indsugende helhedsoplevelse. Showet bød nemlig både på rutinerede danseopvisninger fra Maddie Ziegler samt besøg fra skuespillerne Kristen Wiig og Paul Dano, samt et overflødighedshorn af alskens rekvisitter.

Som sædvanlig stod Sia anonym og ubevægelig midt i det hele, mens hun med gåsehudsfremkaldende perfektion brølede blandt andet ‘Chandalier, ‘Cheap Thrills’, og Rihannas ‘Diamonds’ fra sit hitspækkede sangkatalog, og endnu engang er det er svært ikke at blive fuldstændig tryllebundet af australierens bjergtagende vokaltalent. En Reddit-bruger går endda så langt som at kalde det en ‘Performance of a Generation’ – vi nøjes dog med at glæde os umådeligt til Sias koncert på årets Smukfest. Se den vilde optræden i sin helhed via Consequence of Sound lige HER.  

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

One of the greatest foot races of our time….. #tylerVSKanye En video slået op af Scooter Braun (@scooterbraun) den

9. Drengerøvsstreger: Kanye West og Tyler, The Creator i kapløb – og Desiigner går lidt for meget amok

Det er tvivlsomt, hvor sjovt Kanye West havde det på scenen (jf. weekendens lavpunkter), men til gengæld lader det til, han havde det ret festligt backstage. Her lagde han nemlig alle kræfter i et kapløb mod sin altid narrestregsfriske kollega Tyler, The Creator.

Som videoen afslører, vandt Tyler konkurrencen – hvilket Kanye ikke umiddelbart tog helt pænt, da det skyldtes, der var en ‘nigga in his way‘. Se kapløbet fanget af Biebers manager, Scott Braun (der i disse dage efter sigende skulle arbejde sammen med West), i toppen, samt i Odd Future-medlemmet Tacos version herunder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Coachella Track Meet

En video slået op af Taco (@yungtaco) den

 

En anden, der havde en fest i weekenden, var Kanye Wests protegé og seneste G.O.O.D. Music-signing, Desiigner. Den fremadstormende ‘Panda’-hittende trapkomet gav den så intenst meget gas under sit show, at han kastede op på scenen (og vist nok også lidt på sig selv) – hvorefter han imponerende nok optrådte ufortrødent og energisk videre, hvilket man vist kun kan tage cap’en af for. Se med herunder.

… og to ynkelige lavpunkter:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Britiske kæmpe-comebacks aflyst pga. Visa-problemer

Selvom man er kendis, skal der stadig være styr på formaliteterne, førend man kan rejse rigerne rundt for fuld skrue. Dette måtte både Skepta og Lush sande, da de med manglende orden i Visa-papirerne måtte aflyse deres respektive Coachella-shows.

Mange havde utvivlsomt glædet sig til at se grime-comeback-kongen Skepta under weekendens festival, men må tage til takke med at glæde sig til hans album ‘Konnichiwa’, der lander den 6. maj (og som indeholder bidrag fra blandt andre Pharrell) – samt en kærlighedserklæring via Twitter:

Endnu et britisk comeback, en del af Coachella-publikummet sandsynligvis havde set frem til, var 90’er-shoegaze-rockerne Lush, som skulle lave spillet i forbindelse med deres første turné i intet mindre end to årtier. Ouch.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

2. Kanye Wests surprise-cameos hos ASAP Rocky og Jack Ü

Selvom Kanye Wests eget navn ikke stod på årets Coachella-plakater, hindrede det alligevel ikke den allestedsnærværende rapper i at indfinde sig på festivalscenerne. Med surprise-shows hos både ASAP Rocky og Jack Ü var der lagt op til fest af den helt storstilede slags, men begge optrædener var desværre på alle tænkelige måder intetsigende.

Først leverede ASAP Rocky og Kanye ‘The Life of Pablo’-nummeret ‘Father Stretch My Hands Pt 1’. Bevares – så langt, så godt. Men da ASAP Rocky herefter bad sit publikum lave larm for en fucking legende, var det desværre ikke meget larm, Kanye selv kunne kvittere med. Trods et ihærdigt forsøg på at fremføre ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’-tracket ‘Power’, måtte de to gutter nemlig efter godt to minutters tid stilhed indse, at der var blevet slukket for deres mikrofoner.

Fadæsen skyldtes, at ASAP Rocky havde været et kvarters tid forsinket, da han skulle spille sit Coachella-set. En synd, der ikke ses på med milde øjne, når det går ud over et stramt festivalprogram, hvorfor lyden røg sig en tur og gutterne forgæves rappede ud i intetheden.

Som et plaster på såret fik Kanye til gengæld lov til at brage igennem på ‘Power’, da han indtog scenen under Diplo og Skrillex’ Jack Ü-show. Her havde Kanye dog tilsyneladende selv trukket stikket – eller også kedede han sig bare gudsjammerligt. Han gjorde i hvert fald ikke særligt meget andet end at stå og stirre. Men man kan jo heller ikke gå rundt og være veloplagt hele tiden. Slet ikke, når Tyler, The Creator lige har smækket én i hurtigløb.

Se ASAP og Kanyes ‘Father Stretch My Hands Pt 1’ i toppen, det mislykkede fortsættelsesforsøg herunder samt Jack Ü-optrædenen i bunden.

Læs også: Hold øje med Kanye West-protegéen Desiigners ustyrlige trapstil

Læs også: Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af