Bisse bjergtog Store Vega med en livsbekræftende koncert

Bisse bjergtog Store Vega med en livsbekræftende koncert

Koncertoplevelser, hvor tid og sted fuldkomment fordufter, er en sjældenhed og naturligvis en fryd at overvære. Sådan en oplevelse stod Bisse for lørdag aften, hvor han bjergtog et udsolgt Store Vega med en magisk optræden.

’Showbisse’ som han er, forstod Thorbjørn Radisch Bredkjær at gøre en formidabel entré. Som en flamboyant James Brown blev han guidet på scenen af en assistent, idet han foruden blomsterkrans på hovedet og en rose i hånden havde iført sig en Zorro-maske uden hul til øjnene.

Maskeringen og de forskellige antræk gennem koncerten virkede dog ikke som visuelle gimmicks. Snarere havde disse kostumeskift karakter af, hvordan Bisse bedst kunne maksimere de givne sanges udtryk – som den fjerklædte karnevalsmaske i ’Camp Bastion’s æggende salsa-vibes, eller når han iført kasket og bomberjakke nærmest rappede sig igennem den klimaksstigende ’Flyder sammen nu’.

Bisses musikalske diversitet var mildest talt overrumplende. Aftenen bød på en stribe nye sange, som muligvis vil være at finde på det kommende album, han fortalte bliver hans 30-års fødselsdagsgave til sig selv.

Disse indikerede åbenlyst, hvordan Bredkjær har udviklet sig som en bredspektret sangskriver, hvis kreativitet og talent ingenlunde synes genredefineret eller -begrænset. Som da han hidkaldte en strygerkvartet, den humoristisk omtalte ’kammer-paneldebat’, og ledsaget af disse klassiske musikere fremførte den rørende og personlige ’Drøm til min far’, eller når der blev sendt nik til Pink Floyd i ’Støvets år’, hvor de enkle og atmosfæriske guitartoner snildt matchede David Gilmours niveau.

Et niveau, som også skal tilskrives liveholdet, til hvem der sendes stor ros. Bissebanden indtog yderst kompetente roller, som både gav aftenens hovedperson fokus til sin intenst brændende performance og ligeledes ekspanderede sangenes dimensioner.

Der føjedes vokale variationer og nye nuancer til de store hymner ’Citybois i højlandet’ og ’Shotgun for dig’, en hypnotiserende organisk ’Flux Sunrise’ transformeredes til, hvad man kan betegne ’trance-kraut’ i bandets kyndige hænder, og den stammeagtige polyrytmik mellem trommeslager og percussionist eleverede ’Kærlighedsbarnet’ til en af aftenens talrige stjernestunder.

Efter knap to en halv times times koncert syntes den begejstrede sal ingenlunde mættet, hvilket de taktfaste tilråb i den triumferende afslutter ’Seks hjerter’ indikerede. Her kastede Bisse sig ud i crowdsurfing og lod sig omslutte af publikums absolutte kærlighed.

Det er sangen, hvor han deklamerer: »Gør som alle anmeldere gør, når de ikke ved, hvad de ser / ikke ved, hvad der sker / kvitter med fire hjerter til livet«. Sådan gik det ikke til denne lørdag aften, hvor Bisse og hans bande leverede en livsbekræftende bedrift, som kun kan modsvares af én karakter.

Læs stort interview med Bisse i det nyeste Soundvenue, der er på gaden nu.

Bisse. Koncert. Store Vega. Setliste ClearingmordTour de SmackdownLegeaftaleHoly GrailTakvingenKærlighedsbarnetCitybois i højlandetPlexiglasFontex Drøm til min farCamp BastionTusindsårsungerne Spøgelsesskibene Flux SunriseFlyder sammen nuDrabantStøvets årShotgun for digIndendørssæsonenDrømmefundetSeks Hjerter
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af