Roskilde Festival: Her er de syv største scoops i ugens annonceringer

17 helt friske navne er i dag blevet tilføjet Roskilde-plakaten. Her er vores favoritter fra bandpakken.
Roskilde Festival: Her er de syv største scoops i ugens annonceringer
Khalid. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Cardi B

Når Cardi B skal spille på Roskilde Festival, bliver det første gang, hun kommer til Danmark. Det i sig selv er rigeligt med årsag til, at det er et scoop, men derudover kunne de næppe have booket rapkometen på et bedre tidspunkt.

Oven på gennembrudssinglen ’Bodak Yellow’ er stort set alt, Cardi B har rørt ved, blevet et hit. Uanset om det er solo eller sammen med kunstnere som Migos og Bruno Mars, har Cardi B’s gennemslagskraft og karisma i overflod, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at det vil skinne klart igennem, når hun optræder live – er hun mon stor nok til Arena? Der vil i hvert fald blive pakket, hvis hun sættes på Apollo eller Avalon.

På ’Bodak Yellow’ rapper hun »Look, I don’t dance now«, men det betyder ikke, at der ikke vil være dans til stede på scenen. Cardi B har for vane at tage nogle rigtig dygtige og velkoreograferede dansere med til sine koncerter, og hun kan også sagtens finde på at fyre nogle moves af selv, men det sker ofte mere spontant – fuldkommen i tråd med hendes personlighed.

Cardi B spiller onsdag den 4. juli.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Khalid

På lørdag spiller amerikanske Khalid sin første danske koncert nogensinde i et udsolgt Tap1, og hvis du er en af de mange, der ikke nåede at få købt billet, kan du nu trøste dig med, at du allerede til sommer har mulighed for at se den unge r’n’b-stjerne.

Ligesom Cardi B er Khalid en booking, der rammer med fantastisk timing. Khalid formår som få andre at skrive sange, der taler til vor tids ungdom, og selv om hans debutalbum har titlen ’American Teen’, er hans univers absolut også relevant for danske teenagere (og alle andre, naturligvis).

Når Khalid spiller live, plejer det at være med fuldt backingband, og han er en dybt charmerende figur på scenen. Med tanke på den udsolgte Tap1-koncert virker Arena oplagt.

Khalid spiller torsdag den 5. juli.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. St. Vincent

Amerikanske Annie Clark, bedre kendt under navnet St. Vincent, er en af vor tids mest spændende, opfindsomme og innovative musikere, og for at gøre det hele mere imponerende, formår al hendes musik samtidig at være rigtig let for øregangene.

Med sit nyeste album, ’Masseduction’ fra sidste år, viste St. Vincent, at hun står stærkere end nogensinde. Hun er stadig fyldt med overraskelser på de nye sange, og vi har endnu ikke haft mulighed for at høre nogen af dem opført live på dansk jord, så det ser vi enormt meget frem til.

Hendes mange danske koncerter har været visuelt betagende, futuristiske oplevelser, her blandt andet Roskilde Festival i 2015 og Store Vega i 2014. Den måske allerbedste var dog hendes fælleskoncert med David Byrne i Falconer Salen i 2013. Vi håber derfor naturligvis, at David Byrne og St. Vincent vil udnytte, at de begge er til stede på årets Roskilde-plakat.

St. Vincent spiller onsdag den 4. juli.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Cezinando

Norske Kristoffer Cezinando Karlsen har været en del af underholdningsbranchen siden han var helt lille. Han har været balletdanser, og han har også gjort sig som stemmeskuespiller. Han var kun 16 år, da han i 2012 udgav sin første ep, og de seneste par år har hans musikkarriere virkelig taget fart.

Da Cezinando udgav sin første ep, ’Cez 4 Prez’, bar hans musik meget præg af hardcore hiphop, men sidenhen har han omfavnet sin popside. Først bevægede han sig gradvist fra den hårdføre lyd hen mod poprap, men på hans nyeste album, ’Noen Ganger og Andre’, er hiphoppen stort set væk. I stedet præsenterer han stærk artpop med et stænk af alternativ r’n’b. Ja, man ville undre sig meget, hvis han ikke har ladet sig inspirere af kunstnere som Frank Ocean og Rex Orange County.

For tiden er det numrene fra ’Noen Ganger og Andre’, der dominerer Cezinandos setlister. Man skal nok ikke forvente ballet på scenen, men han giver den godt med gas.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Nathan Fake

I den mere elektroniske ende af programmet stikker britiske Nathan Fake frem som et klart højdepunkt. Man skal dog næppe forvente en typisk dansefest, men rettere en stemningsrig elektronisk rejse – som man dog sagtens kan danse til.

Fake bevæger sig især inden for mere alternative elektroniske genrer såsom IDM, microhouse og minimal techno. Her skaber Fake berigende elektroniske lydflader, der på én gang er komplekse i struktur og simple i virkemidler.

Mødet mellem det simple og det komplekse er også det, der tit kendetegner Fakes koncerter. På scenen står han og livemixer, så de soniske teksturer kan blive noget unikt for det pågældende publikum. Bag ham er et visuelt show, oftest bygget over meget simple, abstrakte figurer.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Preoccupations

I 2016 skiftede postpunkerne navn fra Viet Cong til Preoccupations, men musikalsk har de ikke mistet noget af gnisten. De er faktisk næsten kun blevet mere interessante, for selv om deres hårdføre lyd på debuten havde godt med kant, har de som Preoccupations ladet lyden gå i en mere atmosfærisk, næsten ondskabsfuld retning – dog stadig uden at give slip på punkelementerne.

Gruppen udgiver til marts deres tredje album, ’New Material’, og det lover rigtig godt. Førstesinglen ’Espionage’ er en grum sang om depression og selvskade, og når det bliver tid til at optræde på Roskilde Festival, er hele udgivelsen ude.

Live har gruppen tidligere vist, at de kan deres kram. Da de spillede på Loppen i 2015, havde vi at gøre med en selvsikker, charmerende koncert, der dog samtidig var spækket med nerve. Selvom sangstemmen havde det lidt skidt, da de året efter gav koncert på Pop Revo, fik de stadig vist, at de formår at balancere mellem det brutale og det følsomme.

Preoccupations spiller torsdag den 5. juli – formentligt på Pavilion.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. (Sandy) Alex G

Multiinstumentalisten med det velklingende kunstnernavn er indbegrebet af DIY. Størstedelen af hans musik er indspillet på hans soveværelse, og han spiller næsten alle instrumenter selv.

Han startede med selv at udgive sin musik på Bandcamp, men som han langsomt blev mere populær, blev han opdaget af pladeselskaber, der ville udgive hans musik og sørge for, at den ramte et større publikum. Publikummet blev kun endnu større, da en vis Frank Ocean inviterede ham til at bidrage til udgivelserne ’Endless’ og ’Blonde’.

(Sandy) Alex G – tidligere kendt som blot Alex G – har udgivet otte album, så der er noget at kaste sig over som forberedelse til årets festival. Hans skæve, iørefaldende lyd er en finurlig blanding af folk, lo-fi og alskens små eksperimenterende elementer.

Læs også: Roskilde Festival afslører 17 nye navne – bl.a. Cardi B, Khalid og St. Vincent

Læs også: Mød Roskilde-aktuelle Cezinando: Balletdanser, rapper og en af Norges største popstjerner

Læs også: Roskilde-aktuelle Cardi B er ikke et one-hit wonder: Her er syv sange, der beviser det

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af